Gość Ania Opublikowano 18 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2021 Dzień dobryProszę o wsparcie, prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą od 2019, nie jestem czynnym płatnikiem VAT, kontroluję obrót, aby ustalić moment przekroczenia zwolnienia z VAT. Na chwilę obecną mój obrót wynosi 188 000 zł. Proszę o informacje w którym momencie nastąpi przekroczenie, czy jak mój obrót wyniesie 200 000 zł czy jak osiągnę obrót 246 000 (czyli 200 000x 23%) wszystkie towary które sprzedaję są na stawce 23%. Nie do końca jestem pewna czy dobrze rozumiem sformułowanie "Do wartości sprzedaży nie wlicza się kwoty podatku." Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forumowicz84 Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Muszę o tym przeczytać ___Spa Niechorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mixshot Opublikowano 22 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2021 Nie wlicza się kwoty podatku, ale jak sprzedaje się bez VAT, to liczy się całość - bo przecież nie ma netto. Czyli liczy się obrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi