Skocz do zawartości


Zdjęcie

Własna restauracja


wróć do serwisu Moja Firma 1 odpowiedź w tym temacie

#1 dancewithhim

dancewithhim

    Zaawansowany użytkownik

  • Członkowie
  • PipPipPipPipPip
  • 686 postów

Napisano 13 wrzesień 2020 - 10:34

Czy są tu właścicielki, menagerki lub osoby pracujace w restauracjach?
Moja przyjaciółka ma możliwość przejecia lokalu. Poza euforią i ekscytacja związaną  z układanie menu, wybieraniem talerzy i sztućców chciałabym znać  wszystkie "zagrożenia". Chciałabym wiedzieć na co zwrócić szczególną uwagę? Co może nawalić? Co moze pójść nie tak?


#2 mtzd

mtzd

    Zaawansowany użytkownik

  • Członkowie
  • PipPipPipPipPip
  • 860 postów

Napisano 18 wrzesień 2020 - 13:06

Jest ich bardzo wiele Koleżanka powinna obejrzeć sobie kilka serii kuchennych rewolucji. Mozna zobaczyć tam błędy jakie popełniają osoby zabierające się za taki biznes. Może być ich bardzo wiele:

kiepska lokalizacja

problem z personelem

problem z czystościa w lokalu

niedostateczne dofinansowanie

słaby wystrój

problem z jakością serwowanego jedzenia

 

W pierwszej kolejności znajoma powinna zainwestować w odpowiedni sprzęt gastronomiczny https://sklep.techni...-h-mijar-df-2-0Od niego w dużej mierze zależy to jakiej jakości jedzenie będzie podawane. 





Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Najnowsze tematy