Skocz do zawartości


Zdjęcie

Własna restauracja


wróć do serwisu Moja Firma 4 odpowiedzi w tym temacie

#1 dancewithhim

dancewithhim

    Zaawansowany użytkownik

  • Członkowie
  • PipPipPipPipPip
  • 735 postów

Napisano 13 wrzesień 2020 - 10:34

Czy są tu właścicielki, menagerki lub osoby pracujace w restauracjach?
Moja przyjaciółka ma możliwość przejecia lokalu. Poza euforią i ekscytacja związaną  z układanie menu, wybieraniem talerzy i sztućców chciałabym znać  wszystkie "zagrożenia". Chciałabym wiedzieć na co zwrócić szczególną uwagę? Co może nawalić? Co moze pójść nie tak?


#2 mtzd

mtzd

    Zaawansowany użytkownik

  • Członkowie
  • PipPipPipPipPip
  • 874 postów

Napisano 18 wrzesień 2020 - 13:06

Jest ich bardzo wiele Koleżanka powinna obejrzeć sobie kilka serii kuchennych rewolucji. Mozna zobaczyć tam błędy jakie popełniają osoby zabierające się za taki biznes. Może być ich bardzo wiele:

kiepska lokalizacja

problem z personelem

problem z czystościa w lokalu

niedostateczne dofinansowanie

słaby wystrój

problem z jakością serwowanego jedzenia

 

W pierwszej kolejności znajoma powinna zainwestować w odpowiedni sprzęt gastronomiczny https://sklep.techni...-h-mijar-df-2-0Od niego w dużej mierze zależy to jakiej jakości jedzenie będzie podawane. 



#3 JarekDon

JarekDon

    Zaawansowany użytkownik

  • Członkowie
  • PipPipPipPipPip
  • 483 postów

Napisano 25 luty 2021 - 10:50

Jak porządne wyposażenie gastronomiczne to zdecydowanie Invest Horeca https://investhoreca.pl/ hurtownia w której jest wszystko co potrzebne, ceny nie są wysokie i też licząc na profesjonalną pomoc która zapewnia terminowe realizacje. 



#4 aronr

aronr

    Zaawansowany użytkownik

  • Członkowie
  • PipPipPipPipPip
  • 293 postów

Napisano 08 kwiecień 2021 - 16:32

Chcąc otworzyć własną restaurację, zmuszeni będziemy do zakupu odpowiedniego sprzętu, niezbędnego podczas prowadzenia własnego lokalu. Szukając go warto odwiedzić https://mmgastro.pl/- w ofercie firmy znajdziemy niemalże wszystko, co niezbędne w biznesie gastronomicznym.



#5 Guest_Andrzej

Guest_Andrzej
  • Goście

Napisano 09 kwiecień 2021 - 08:51

 

Czy są tu właścicielki, menagerki lub osoby pracujace w restauracjach?
Moja przyjaciółka ma możliwość przejecia lokalu. Poza euforią i ekscytacja związaną  z układanie menu, wybieraniem talerzy i sztućców chciałabym znać  wszystkie "zagrożenia". Chciałabym wiedzieć na co zwrócić szczególną uwagę? Co może nawalić? Co moze pójść nie tak?

 

 

zaczynacie z d... strony. wybieranie sztućcy i talerzy . Na początku zastanówcie się nad rachunkiem ekonomicznym takiego projektu. Na jaki przychód możecie liczyć i jakie są koszty ( koszty sztućcy i talerzy to akurat jakiś promil całości ,bardziej liczy się np. koszt najmu lokalu , płace pracowników , obowiązkowe daniny np. zus , czy przejmujecie lokal z wyposażeniem gastronomicznym czy trzeba kupować całe wyposażenie kuchni , kasy i programy używane w restauracjach ) , jak będziecie dobierać ludzi do pracy , ilu potencjalnych klientów możecie się spodziewać , czy duża jest konkurencja w okolicy , czy macie kapitał na przetrwanie trudnego początku , ile możecie przeznaczyć na reklamę .może dowiedzcie się jak szło poprzedniemu właścicielowi i dlaczego lokal jest do przejęcia itp. 

 





Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych