Kategorie
Skocz do zawartości

Czy pracownicy w ciąży, która złożyła wniosek o obniżenie wymiaru czasu pracy, należy się wyrównanie do dotychczasowej pensji

Admin Księgowość
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jedna z naszych pracownic jest w ciąży. Złożyła wniosek o obniżenie wymiaru czasu pracy, co oznaczałoby według nas zmniejszenie dotychczasowego wynagrodzenia proporcjonalnie do nowego etatu. Czy należy jej się w tej sytuacji jakieś wyrównanie do dotychczasowej pensji? Powrót do artykułu: zus[/acronym]-kadry/wynagrodzenia/97877,Czy-pracownicy-w-ciazy--ktora-zlozyla-wniosek-o-obnizenie-wymiaru-czasu-pracy--nalezy-sie-wyrownanie-do-dotychczasowej-pensji.html]Czy pracownicy w ciąży, która złożyła wniosek o obniżenie wymiaru czasu pracy, należy się wyrównanie do dotychczasowej pensji

Gość ciężarna
Witam, jestem zatrudniona na 1/4 eteatu Wynagrodzenie mam płacone za przepracowane godziny- średnio w miesiącu 110 do 130 godzin. Pracuje na stanowisku sprzedawcy, wiąże się to nie tylko z pracą na kasie ale także rozładunkiem towaru, rozłożeniem na reagały i monotonnym przeciąganiem- dźwiganiem. z tego wynika moje pytanie: czy pracodawca poinformowany o ciąży ma prawo obciąć mi godziny pracy do 1/4 etatu czy musi mi zapewnić ilość godzin zblizoną do tych z ostatnich miesięcy Z góry dziękuję za odpowiedź

Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...