Admin Księgowość Opublikowano 10 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Jedna z naszych pracownic jest w ciąży. Złożyła wniosek o obniżenie wymiaru czasu pracy, co oznaczałoby według nas zmniejszenie dotychczasowego wynagrodzenia proporcjonalnie do nowego etatu. Czy należy jej się w tej sytuacji jakieś wyrównanie do dotychczasowej pensji? Powrót do artykułu: zus[/acronym]-kadry/wynagrodzenia/97877,Czy-pracownicy-w-ciazy--ktora-zlozyla-wniosek-o-obnizenie-wymiaru-czasu-pracy--nalezy-sie-wyrownanie-do-dotychczasowej-pensji.html]Czy pracownicy w ciąży, która złożyła wniosek o obniżenie wymiaru czasu pracy, należy się wyrównanie do dotychczasowej pensji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ciężarna Opublikowano 10 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2009 Witam, jestem zatrudniona na 1/4 eteatu Wynagrodzenie mam płacone za przepracowane godziny- średnio w miesiącu 110 do 130 godzin. Pracuje na stanowisku sprzedawcy, wiąże się to nie tylko z pracą na kasie ale także rozładunkiem towaru, rozłożeniem na reagały i monotonnym przeciąganiem- dźwiganiem. z tego wynika moje pytanie: czy pracodawca poinformowany o ciąży ma prawo obciąć mi godziny pracy do 1/4 etatu czy musi mi zapewnić ilość godzin zblizoną do tych z ostatnich miesięcy Z góry dziękuję za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi