Gość iza123 Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 W firmie stosujemy metodę FIFO.Kiedy przyjmujemy na stan częścix każda z nich posiada numer seryjny. Przyjmujemy na stan 5 częścix każda jest z innej dostawy i każda posiada swój numer seryjny:dostawa Numer seryjny Cena zakupu1 A 22 B 43 C 84 D 95 E 1Sprzedajemy część z numerem c, program identyfikuje ją jako częś pochodzącą z dostawy 1 o numerze seryjnym A. Po kilku dniach przychodzi klient i zwraca niesprawną część. U nas robiony jest zwrot towaru na stan poprzez sporządzenie korekty faktury, co powoduje, że nasz magazyn zostaje zwiększony o 2. Dostawca sporządza korektę faktury zakupu towaru informującą, że z naszego magazynu zszedł towar o wartości 8. Powstaje różnica 6. Księguję korektę faktury zakupu: Dt 330 -8,00223 -1,76Ct 202-x -9,76Teraz nie wiem, co mam zrobić z tą różnicą 6.Czy mogę ją zaksięgować na:330 6,00Wartość sprzedanych towarów 6,00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi