Skocz do zawartości


Płaca dla placówki gastronomicznej w dobie koronawirusa

prowizja płaca

wróć do serwisu Kadry Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Guest_Milena

Guest_Milena
  • Goście

Napisano 02 kwiecień 2020 - 13:08

Bardzo proszę o podpowiedź, czy dobrze rozumiem

Chce naliczyć wynagrodzenie dla placówki gastronomicznej ( składniki - premia stała , prowizja, dodatek funkcyjny). Osoby te pracowały do 12.03 normalnie, a od 13.03 wydawały jedynie na wynos, a część osób wybierała zaległe urlopy. Obrót zbyt mały, aby wyszła minimalna. Stąd pytanie...

licząc pensje,  dodatek funkcyjny i stałą premie zostawiam na niezmienionym poziomie? i jedynie "wyrównaniem płacy" dociągam do minimalnej krajowej? 

 





Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych