Admin Księgowość Opublikowano 23 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Od początku 2007 roku pełnomocnicy mogą podpisywać deklaracje za podatników. Eksperci uważają, że organy podatkowe nie mają prawa żądać nowych upoważnień. Raz wystawione pełnomocnictwo obowiązuje aż do momentu odwołania. Powrót do artykułu: Pełnomocnictwa sprzed 2007 roku fiskus odrzuca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jan Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2008 Sz. Pani, jestem doradcą podatkowym. Podatnicy udzielili mi pełnomocnictw do wszelakiej ich reprezentacji przed organami podatkowymi(pełnomocnictwa sprzed 2007r.) Do tej pory podpisywałem deklaracje, protokoły kontroli, odbierałem korespondencję itp. Teraz urząd skarbowy uznał, że od KAŻDEJ CZYNNOŚCI muszę opłacać 17 zł. Nie ma na taką naditerpretacę rady ? Pełnomocnictwa są niby ważne, ale opłata wniesiona wcześniej nie jest ważna ! A jak ma się do sytuacji Art. 19 ustawy o opłacie skarbowej ? Liczę na dyskusję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi