Znacie jakieś sposoby na masę ciała przy siedzącym trybie życia?
Jakieś diety czy ćwiczenia?
Niestety ale nie jestem w stanie zmienic pracy i przez to tyję.
Napisano 25 listopad 2019 - 07:42
Niestety, mam ten sam problem. Z mojego doświadczenia diety nie są dobrym rozwiązaniem. Wszystko potem wraca do niechcianej "normy", tylko się zawiedziesz. Musisz od razu wyjść z nastawieniem, że całkowicie zmieniasz nawyki żywieniowe do końca życia. Mi się jeszcze nie udało.
Pozdrawiam
Grzegorz Dutkiewicz
Alpha Cargo Plus Sp. z o.o.
ul. Hutnicza 53
81-061 Gdynia
grzegorz.dutkiewicz@alphacargoplus.de
Napisano 25 listopad 2019 - 11:12
Myślę, ze wiele osob w dzisiejszych czasach ma z tym problem. Bardzo wiele osób pracuje przed komputerem oraz po pracy zamiast się ruszać z powrotem wraca do komputera, albo siedzi przed telewizorem. W lecie jeszcze jest mniejszy problem bo ładna pogoda składnia do spacerów czy do jazdy na rowerze. Gorzej jest zimą kiedy wiele osób nie ma ochoty na aktywności fizyczne.
http://www.keepyour-...zeciwdzialania/
Zerknijcie sobie tutaj.
Na stronie są opisane wszystkie negatywne konsekwencje braku ruchu a jednak jest ich kilka. Proponowałbym na początek spróbować ćwiczeń siłowych albo jogi. Joga bardzo dobrze wpływa na kręgosłup.
Napisano 04 grudzień 2019 - 08:27
Mam ten sam problem. Byłam już u kilku lekarzy dietetyków i wszyscy mówią to samo... trzeba wyliczyć swoje zapotrzebowanie kaloryczne i spożywać takie posiłki, aby tego zapotrzebowania nie przekraczać, a jednocześnie nie chodzić głodnym. Powiem szczerze, nie najprostsze zadane... Do tego oczywiście aktywność fizyczna. I tak do końca życia bo przecież większość z nas już na stałe pracuje przed komputerem, albo przy przy biurku.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
Guest_ - dziś, 11:50
Guest_Gość - dziś, 11:48
Guest_Ilona - dziś, 11:44
Torcik66 - dziś, 11:28
Guest_ - dziś, 11:25
Guest_ - dziś, 11:04
Guest_ - dziś, 11:03
Guest_Agnieszka G - dziś, 10:57
Guest_ - dziś, 10:56
Arystokratka - dziś, 10:54
Arystokratka - dziś, 10:53