Kategorie
Skocz do zawartości

KPiR jak ksiegowac???/

Gość zupełnie ziellony sebek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zupełnie ziellony sebek
witam w listopadzie 2007 dostalem dotacje z Urzedu pracy 12000 zł na rozpoczecie działalnosci. Dzialalnosc prowadze od 01 01 2008 Za pieniadze z urzedu zakupiłem sprzet . Na dzien 01 01 2008 wpisalem w ksiedze w pozycji 13 rememanet 0 zł Czy tak jest ok ?? Bo oprocz sprzetu z listopada nic nie posiadam na stanie działalnosc prowadze w domu. Druga rzecz jak wprowadzic do firmy te rzeczy ktore zakupiłem w listopadzie??? Mam fakture ale na swoje imie i nazwsiko oraz nip bo tak wymagał Urzad Pracy??? Trzecia rzecz jak zaksiegowac koszty za ulotki ktore zakupiłem ?? bo sie naczytałem ze są limity od osoagnietego dochodu sie oblicza wysokosc limitu na te wydatki a ja jeszcze nie osiagnełem rzadnego dochodu..... Mam program do prowadzenia KPiR ale nie wiem za bardzo jak wpisywac w ktore pozycje Aha mama prywatny samochod zalozylem ew przebiegu pojazdu a czy inne faktury tez moge jakos wliczac w koszty firmy typu opony zimowe ?? co z nr rejestracyjnym czy musza posiadac ?? Nie stac mnie narazie na ksiegowa wiec prosze o pomoc DZieki ;)

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...