Skocz do zawartości


VAT dla batonów proteinowych


wróć do serwisu Księgowość Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Guest_Michał

Guest_Michał
  • Goście

Napisano 13 sierpień 2019 - 16:10

Otwieram firmę, która będzie produkowała batony proteinowe. produkcja polega na zmieszaniu suchych produktów, uformowaniu z nich batonów i zapakowaniu (nie występuje opieczenie). Niestety nie mogę sobie poradzić z prawidłowym określeniem stawki VAT jaką powinny być objęte batony. Występują one w trzech wariantach. W pierwszym występuje kakao w ilości ok. 3% całej masy, w drugim i trzecim kakao nie ma. Batony nie zawierają konserwantów a ich termin przydatności do spożycia to ok 3 tygodnie.

 

Dokładny skład batona z kakao:

płatki owsiane, daktyle suszone, orzechy ziemne prażone, koncentrat białka, kakao, mleko, aromat spożywczy.

 

W drugiej wersji nie ma kakao a są wiórki kokosowe, w trzeciej jest tylko białko o smaku truskawkowym i aromat truskawkowy

 

Z góry dziękuję za pomoc





Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych