Skocz do zawartości


Chorobowe

chorobowe

wróć do serwisu Księgowość 27 odpowiedzi w tym temacie

#21 koleżanka

koleżanka

    Zaawansowany użytkownik

  • Członkowie
  • PipPipPipPipPip
  • 14005 postów
  • LokalizacjaMazowsze

Napisano 02 sierpień 2019 - 16:00

nie można 



#22 Guest_Gość

Guest_Gość
  • Goście

Napisano 09 sierpień 2019 - 11:07

witam , czy moge liczyc na państwa pomoc , w celu sprawdzenia 

01.08-11.08.2019 WYGAŚNIECIE UMOWY:

 01.08, 02.08. PRZEPRACOWANE DNI
 05.08.-09.08.2019r. CHOROBOWE
 Urlopy wypoczynkowe: Przysługuje: 6,677.. dni. (ekwiwalent) 
 
 KOSZTY PRZYCHODU:  139,06
 Ile powinno wyjsc, jesli mozna prosic o rozpisanie, bardzo dziekuje


#23 Guest_Dorka

Guest_Dorka
  • Goście

Napisano 09 sierpień 2019 - 11:36

 Za mało danych, wyliczenie jest uzależnione od stawki zasadniczej, od tego czy pracownik został objęty ubezpieczeniem chorobowym od pierwszego dnia pracy czy też ma okres wyczekiwania.



#24 Guest_Gość

Guest_Gość
  • Goście

Napisano 09 sierpień 2019 - 11:39

wynagrodzenie: 2 250 zł



#25 Guest_Gość

Guest_Gość
  • Goście

Napisano 09 sierpień 2019 - 11:53

stawka zasadnicza to 2 250 zł zostal objety ubezpieczeniem chorobowym od pierwszega dnia.



#26 Guest_Gość

Guest_Gość
  • Goście

Napisano 09 sierpień 2019 - 12:08

czy ktoś z państwa sie orientuje? slicznie dziekuje



#27 Guest_Dorota

Guest_Dorota
  • Goście

Napisano 09 sierpień 2019 - 12:56

Podstawa wymiaru wynagrodzenia chorobowego:
 
2250 zł - 13,71% = 2250 zł - 308,47 zł = 1941,25 zł
 
Dzienny wymiar wynagrodzenia chorobowego w wysokości 80%:
 
1941,25 zł : 30 = 64,71 zł
 
64,71 zł x 80% = 51,77 zł
 
Kwota wynagrodzenia chorobowego za okres 8 dni niezdolności do pracy:
 
51,77 zł x 5 = 258,85 zł
 
Wynagrodzenie za pracę:
 
2250 zł / 176 h = 12,78 zł x 16 = 204,48 zł
 
A ekwiwalent to ilość godzin razy obowiązujący współczynnik
 

 



#28 Guest_Gość

Guest_Gość
  • Goście

Napisano 09 sierpień 2019 - 13:28

 

 
A ekwiwalent to ilość godzin razy obowiązujący współczynnik
 

 

 

Wg tego to powinno być 20,92*6,677 . Niewiele z tego wyjdzie.

 

2250/20,92/8=13,44 za godzinę urlopu.





Dodaj odpowiedź



  



Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: chorobowe

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Najnowsze tematy