Gość AGAS Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2009 Mam prośbę o pomoc w rozwiani wątpliwości dotyczących zakupu zestawu komputerowego.Moja firma dokonała zakupu zestawu komputerowego wraz z oprogramowaniem z rozbudowaną funkcją graficzną na podstawie jednego dokumentu faktury. Tego samego dnia tylko, że na podstawie drugiej faktury dokupiony został zasilacz awaryjny UPS na kwotę 200 zł.Czy w związku z tym mogę sobie zaliczyć wartość tego zasilacza do wartości całego zestawu komputerowego ? Czy on rzeczywiście tworzy ten zestaw , czy nie (komputer w sumie może bez niego funkcjonować)? I czy gdyby był na jednym dokumencie (fakturze) to bardziej mógłby być potraktowany jako element tego zestawu ?Wartość oprogramowania podstawowego tj, Windows i Office doliczam do wartości zestawu ?A wartość oprogramowania do grafiki zaliczam do wartości niematerialnych i prawnych (6300 zł) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi