Skocz do zawartości


Warunki ogólne, a może ryczałt w gastronomii?


wróć do serwisu Księgowość Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Guest_Rafał

Guest_Rafał
  • Goście

Napisano 15 maj 2019 - 17:49

Witam, ostatnio borykam się z takimi myślami, czy korzystniejsze jest być na warunkach ogólnych, czy może na ryczałcie...

Prowadzę małą pizzerie gdzie nie mamy alkoholu.

Dochodowego i vatu jest dosyć dużo do zapłacenia co miesiąc.

I stąd moje pytanie, czy nie będzie bardziej korzystne gdy przeszedłbym na ryczałt gdzie płaciłbym 3% od obrotu a nie 18 od dochodu.
Według moich obliczeń wyszło by to bardziej korzystniej, ale wtedy prawdopodobnie nie mógłbym kupić auta w leassig, chyba że się mylę...

Czy ktoś mógłby mi doradzić czy dobrze analizuje, a może jestem w błędzie i ryczałt w gastronomii nie ma sensu...

Z góry dziękuję...



Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych