Kategorie
Skocz do zawartości

Samochód ciężarowy kupiony za granicą -BARDZO PILNE

Gość JANEX
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jako osoba fizyczna prowadząca działalnośc gospodarczą kupiłem samochód na firme w Niemczech od prokuratury , otrzymałem potwierdzenie o zapłacie i napisali cytat: niniejszym potwierdzam otrzymanie 6000eur za sam ciężarowy NISSAN. Prokuratura nie może mi wystawić żadnego rachunku ani faktury zgłosiłem się do Urzędu skarbowego i poinformowano mnie że muszę zapłacic VAT 22% .Czy może ktoś mi odpowiedzieć czy prawidłowo zrobili czy nie , w/g mnie nie ponieważ Prokuratura nie jest podatnikiem podatku Vat i nie moga wystawiać faktur Vat.W cenie przecież już jest ten podatek Vat.A może podać że zakupiony samochód będę wykorzystywał do celów prywatnych nie związanych z działalnościa gospodarczą i wtedy jako osoba fizyczna zgłasza ,ale co wtedy się dzieje jak urząd skarbowy to potraktuje czy też zapłace wat jako osoba fizyczna.Na tym potwierdzeniu wpłaty mam P.H.JANEX Jan Kowalski i adres.Czy tak wystawione pokwitowanie to mogę napisać że samochód nie będę wykorzystywał do dział. gosp i wtedy zgłaszam jako osoba fizyczna czy jak jest napisane P.H.Janex to jest musztarda po obiedzie i wtedy trzeba przyjąć że sam. sprowadzony na firmę.Bardzo prosze od podpowiedź mam dwa dni na zgłoszeniePozdrawiamJANEX

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...