Kategorie
Skocz do zawartości

VAT MARŻAparagon fiskalny

Gość TRAJKOTKA
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

A mój problem jest następujący, dostaje od klienta dokumenty:- zestawienie faktur sprzedaży z paragonami fiskalnymi (nie księguje)-zestawienie faktur sprzedaży bez paragonu fiskalnego (księguje)- zestawieni VAT marża z paragonem (nie księguj) bez paragonu (księguje)(źle wystawiane faktorki VAT marża, bo są podane stawki)-zestawieni zaliczek z paragonami (nie księguj) bez paragonów księguje-zestawieni rozliczenie zaliczek ( z paragonem nie księguj) bez paragonu ( ???) i tu PROBLEM bo mam np.: jedna fakturę rozlicznie zaliczki bez paragonu a faktura zaliczkową jest z paragonem i co tu mam zrobić???? Ja tego nie księgowałam.! Bo chyba bezpieczniej.--zestawieni korekt bez paragonu (księguję) z paragonem NIE WIEM - zestawieni zwrot do paragonu i te faktury maj przyszyty paragon..( ja to zaksięgowałam ALE NIE WIEM CZY TO DOBRZE )-NAJWIĘKSZY problem jak zaksięgować paragon fiskalny, bo sumując to większość przechodzi przez kasę, (poprzedniczka księgował netto 41.514, 83 a w rejestrze VAT zaksięgował tylko stawkę 22% 40.964,81 i VAT 9.012,26 )

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...