Gość Przemo Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Witam,Odbylem delegacje zagraniczna. Dojazd do/z lotniska za granica udokumentowalem biletami na pociag i autobus, rezygnujac tym samym z diety dojazdowej.Rozumiem ze na rozliczenie delegacji mam 14 dni liczone od dnia powrotu do kraju. Rozliczajac delegacje przyjmuje dla waluty obcej kurs sredni NBP w dniu rozliczenia delegacji (nie pozniej niz 14 dni po powrocie do kraju). Czy zakupione bilety moge rozliczyc po kursie NBP przyjetym dla diet? Tak rozliczalem delegacje w poprzedniej firmie.W ksiegowosci poinformowano mnie iz bilety j.w. mam rozliczyc zgodnie z Ustawa o CIT tj. wedle kursu sredniego NBP z ostatniego dnia roboczego poprzedzajacego zakup biletu. Jesli przyjac ze delegacja trwala 01.06.2007 do 30.06.2007 i rozliczam delegacje 05.07.2007, bilety zakupilem 01.06 i 30.06 to:1. Zakupione bilety rozliczam po kursie z 05.05.2007?2. Zakupione bilety rozliczam odpowiednio po kursie z dnia 31.05 i 29.06 ?Czy firma moze tak rozliczyc moje dolaczone bilety? Czy ustawa o CIT dotyczy delegacji pracownikow firmy i moze/musi byc stosowana?Z gory dziekuje za odpowiedzPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi