Gość korber Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Czy opłaca się zakup drukarki 3 D do firmy i jakie to są koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgzeta Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 To zależy do czego chcesz ja wykorzystać i jaki masz budżet na jej zakup. Też możesz napisać do http://www.noctuo.pl/ o przesłanie oferty na filament, dzięki temu będziesz miał rozeznanie jakie koszty są związane z samym drukiem i na pewno łatwiej będzie Ci podjąć decyzje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Endriu Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 Czy opłaca się zakup drukarki 3 D do firmy i jakie to są koszty?Dzień dobry,zapraszam na stronę www.3dphoenix.pl. Udzielimy wszelkich niezbędnych informacji i wybierzemy optymalne rozwiązaniePozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamela Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Zależy na jaką drukarkę się zdecydujesz, dobrą ofertę ma firma Warszawska https://3dphoenix.pl/- my od nich kupowaliśmy i była to bardzo dobra inwestycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleszczak Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Zakup drukarki 3D jest ciekawym pomysłem - jeśli nie wiesz, na wybór której z nich się zdecydować, skontaktuj się z firmą https://robo3d.eu/która posiada je w swojej ofercie. To co ją wyróżnia to fakt, że w jej ofercie można znaleźć profesjonalne drukarki 3D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sleep Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 Pytanie w jakim dokładnie celu potrzebuje ktoś takiej drukarki? Jeśli w celu zarobkowym i ma jakoś konkretny pomysł, to na pewno się opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarecki85 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Moim zdaniem drukarki 3d będą w przyszłości powszechnie wykorzystywane. Już teraz znajdują zastosowanie w wielu branżach, o czym można nawet poczytać na https://cubicinch.pl/druk-3d-przyszloscia-branzy-paliwowej/. Według mnie to coś, czym warto się zainteresować już dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pomocna Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2019 Nie ma co wydawać kasy na chińszczyznę bo jakość wydruku nie będzie zadowalać. My mamy niby drukarkę a współpracujemy z drukarnią https://werk3d.pl/ żeby mieć profesjonalne wydruki. Oni mają sprzęt, drukarki między innymi Phrozen Shuffle czy Original Prusa i3 MK3. Na takich sprzętach to możecie sobie wyobrazić jakie wydruki wychodzą. Sporo już dla nas zrobili i jakość wykonania tych wydruków przeszła nasze oczekiwania. Na plus też czas realizacji. Jeśli też się zastanawiacie nad nawiązaniem współpracy z taką doświadczoną drukarnią to ich szczerze polecam. Na stronie się więcej dowiecie, są tam wszystkie dane kontaktowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Klamerns Opublikowano 4 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 Wybór drukarki zależy głownie od tego PO CO ją chcesz mieć. Czy będziesz drukować w domu czy usługowo, jakie chcesz pole robocze, czy 1 czy 2 głowice. Wszystko ma znaczenie. Ja kupowałem pruse w 3drukarki.pl i robię małe usługi. Od razu tam kupiłem filament. Jak będziesz kupował materiał to nie baw sie w najtańszy badziew bo szkoda czasu. Głownie drukuje z petu-G printme. Świetny materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zerowykredycik Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2020 koszty od 30k wzwyż .. też zależy od tego co chcesz drukowaćale poniżej tej kwoty to bym nawet nie patrzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rezzry Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Klamerns dokładnie zgadzam sie z tobą. Obecnie filamenty można kupić nawet w niektórych marketch. Niby okej, ale tak naprawdę jest pytanie o jakość tych filamentów, bo tajemnicą poliszynela jest chociażby stabilna średnica, która wpływa na jakość druku Ja jestem za tym, aby kupować lepsze filamanety, np te o których wspomniałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GazzobEk Opublikowano 28 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2020 Ja kupuję z Print-Me carbon fiber pet-g i sobie chwalę Bardzo dobra jakość, 0 problemów przy druku i ogólnie ze sprzętem. A można drukować np. bardziej przemysłowe elementy. Do tego materiału jak i ogólnie z włóknami polecam dyszę jednak większą niż standardowa 0.4. Myślę, że 0.6 i większa są ok. Sam drukuję za 0.6 i bez problemów, nawet nie widać warstw na tym materiale. Duży plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bozydarskiboko Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Coś w tym jest. Sam testowałem różnego rodzaju filamenty ale pomimo dobrej drukarki i ustawień po prostu raz ze druk wychodził poszarpany, a dodatkowo nie było dobrej przyczepności pomiędzy warstwami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dossie9 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 To jest własnie różnica w filamentach. Cóż, taka rola osoby, która chce potestować. Ma możliwość przekonania sie, że właśnie są filamenty i "filamenty". Ja już jakieś 2 lata temu przerzuciłem się print-me i nie mam w ogóle problemów tego rodzaju. Zamawiam od nich na prawde duże ilości bo drukuję na dragonach a one chłoną filament jak gąbka. Zamawiam u nich tylko 5kg szpule i jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ramze007 Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2020 Ja osobiście mocno przestrzegam przed kupowaniem w ogóle filamentów przez Ali. Na Allegro można jeszcze coś upolować, ale z Chin to masakra. Miałem przez to problemy z drukarką, która też mało nie kosztowała. Zdecydowanie lepiej dołożyć trochę na filamenty z dobrego sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Golleio Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2020 Trochę tak to właśnie jest, jak się kupuje kota w worku. Nie dość, że druk jest ciężki, filament nie ma odpowiednich parametrów, więc wydruk sie rozpada i nie można zrobić niczego bardziej skomplikowanego to zapycha sie sprze. Ja sobie chwale filamenty print-me. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelszabla Opublikowano 1 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2020 Szybko tworzą prototypy finnotech.com/oferta/, można dużo rzeczy przetestować, nie jest bardzo drogo. Poza tym optymalizacja pod użyteczność dla grupy docelowej. Mają dużo realizacji na koncie, więc podpowiadają też na podstawie już zakończonych projektów. Przed uruchomieniem drobnej produkcji ogarniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość HumVe Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 Przecież zamawianie filamentów, które przecież też nie kosztują kilku złotych na zagranicznych portalach, szczególnie tu mówię o Print-Me to właśnie kupowanie kota w worku. A potem się zastanawiasz, co ci z takiego wydruku wyjdzie. Stąd lepiej kupować w renomowanych sklepach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Parko99 Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Niestety tak jest, ale na szczęście dużo osób szybko dochodzi do wniosku już po tym, jak nie można ustawić odpowiednich parametrów wydruku, że z filamentami coś jest nie tak, jak powinno. i stąd rośnie swiadomość, że np. w takim sklepie jak Print-Me warto kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Arkadiusz Opublikowano 25 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 Zakup drukarki 3d i jej eksploatacja to spora inwestycja, lepiej zlecać takie wydruki firmą świadczącym takie usługi. Polecam w tej kwestii firmę Niedźwiedź - Lock Sp. z o.o. - nigdy mnie nie zawiedli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz Opublikowano 26 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 Moja firma zleca sklonowanie 3d firmie Igel Polska - zlecenie zawsze jest wykonane precyzyjnie i terminowo. Takie rozwiązanie jest bardzo korzystne - polecam usługi tej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caryk88 Opublikowano 20 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Sklep Sygnis (https://shop.sygnis.pl/) specjalizuje się w drukarkach 3D więc moim zdaniem jeśli będziesz takiego sprzętu szukał to z nimi warto się skontaktować, bo jednak temat znają bardzo dobrze i między innymi będzie można liczyć na pomoc z ich strony. Świetny zespół pracowników, którzy chętnie dzieli się swoją wiedzą i ewentualnie może podpowiedzieć jaki sprzęt warto wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czekerr Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2021 Drukarka to jedno, filamenty do drugie. Obie kwestie są niezwykle ważne. Dlatego przed zakupem warto dokładnie prześledzić rynek i potencjalne miejsca do zakupów. Osobiście polecam Print-Me. Bardzo dobre parametry o stabilnych właściwościach. Plus za spory wybór, dostępność, szybką dostawę. Spokojnie można drukować najróżniejsze rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Opublikowano 15 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2021 Polecam drukarki producenta VSHAPER w zależności od zapotrzebowania pomogą w procesie wdrażania maszyny, mają bardzo skuteczny helpdesk, na każdym etpaie są w stanie dzielić się wiedzą na temat technologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michak939 Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Tak jak powiedzieli poprzednicy - wszystko zależy od jakości sprzętu jaki kupisz. Filamenty od iglidur mają bardzo dobre opinie - znajdziesz je na stronie producenta https://www.igus.pl/3d-print-material/3d-print-filament Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi