Skocz do zawartości


Wynagrodzenie na przełomie 2 mcy


wróć do serwisu Kadry 19 odpowiedzi w tym temacie

#1 Guest_Anna

Guest_Anna
  • Goście

Napisano 15 październik 2018 - 10:13

Witam . Mam zatrudnioną osobę od 13.10-12.11 . Jak wyliczyć wynagrodzenie za październik  a potem za listopad ponieważ wg naszego regulaminu wypłacimy jej do 28 kazdego mca



#2 szlemka

szlemka

    Zaawansowany użytkownik

  • Członkowie
  • PipPipPipPipPip
  • 1561 postów

Napisano 15 październik 2018 - 11:53

Pytanie na zasadzie, mam jasną karnację jaki rodzaj i kolor podkładu będzie dla mnie najlepszy ;)



#3 Guest_Anna

Guest_Anna
  • Goście

Napisano 15 październik 2018 - 12:27

Wynagrodzenie miesięczne 1050 brutto . Liczylam przeliczajac na dni robocze i godzinowo ale jak dodam to wychodzi kwota mniejsza niz  1050 zl



#4 szlemka

szlemka

    Zaawansowany użytkownik

  • Członkowie
  • PipPipPipPipPip
  • 1561 postów

Napisano 15 październik 2018 - 12:36

Przy stałej pensji wynagrodzenie dzielisz na liczbę godzin do przepracowania w m-cu. Później otrzymaną kwotę mnożysz przez liczbę godzin nieobecnosci i otrzymaną kwotę odejmujesz od stawki m-cznej. W ten sposób otrzymasz wynagrodzenie za przepracowaną część m-ca



#5 Maria

Maria

    Zaawansowany użytkownik

  • Członkowie
  • PipPipPipPipPip
  • 3520 postów
  • LokalizacjaMAŁOPOLSKA

Napisano 15 październik 2018 - 12:36

http://pakto.pl/ubez...czesc-miesiaca/



#6 szlemka

szlemka

    Zaawansowany użytkownik

  • Członkowie
  • PipPipPipPipPip
  • 1561 postów

Napisano 15 październik 2018 - 12:36

Każdy m-c rozliczasz osobno



#7 Guest_Aśka

Guest_Aśka
  • Goście

Napisano 15 październik 2018 - 12:37

Wynagrodzenie miesięczne 1050 brutto . Liczylam przeliczajac na dni robocze i godzinowo ale jak dodam to wychodzi kwota mniejsza niz  1050 zl

Czyli za pełny miesiąc pracy nie otrzymałaby najniższego wynagrodzenia?



#8 Guest_Anna

Guest_Anna
  • Goście

Napisano 15 październik 2018 - 12:40

Tak liczyłam ale wychodzi mi mniej niz 1050 zł  (Pół etatu umowa )



#9 Guest_Anna

Guest_Anna
  • Goście

Napisano 15 październik 2018 - 12:46

październik 

23 dni *8 godz =184 godz

dni przepracowane 13 *8 godz =104 godz

1050/184 godz =5,71 zł

dni nieobecności  10dni/8godz= 80 godz

5,71*80 godz = 456,80

1050-456,80 = 593,20 brutto za pazdziernik

listopad

21 dni*8 godz = 168 godz

dni przepracowane 7 dni *8 godz = 56 godz

1050/168 godz= 6,25  zł

dni nieobecności 14 dni *8godz = 112 godz

6,25*112 godz = 700

1050-700=350 za listopad

 

593,20+350 =943,20 razem (mniej niz 1050)

 

chyba cos zle liczę

 

 



#10 szlemka

szlemka

    Zaawansowany użytkownik

  • Członkowie
  • PipPipPipPipPip
  • 1561 postów

Napisano 15 październik 2018 - 12:49

w listopadzie przepracował 12 dni a nie 7



#11 Witch

Witch

    Zaawansowany użytkownik

  • Członkowie
  • PipPipPipPipPip
  • 8495 postów

Napisano 15 październik 2018 - 12:52

z § 12 rozporządzenia

w przypadku obliczania wynagrodzenia pracownika, ustalonego w stawce miesięcznej w stałej wysokości, gdy okres pozostawania pracownika w stosunku pracy nie obejmuje pełnego miesiąca – miesięczną stawkę wynagrodzenia:

   - dzieli się przez liczbę godzin przypadających do przepracowania w danym miesiącu,
  -  tak otrzymaną kwotę mnoży się przez liczbę godzin nieobecności pracownika w pracy lub przez liczbę godzin nieprzepracowanych w związku z rozpoczęciem pracy w trakcie miesiąca,
  -  obliczoną kwotę wynagrodzenia odejmuje się od wynagrodzenia przysługującego za cały miesiąc.



#12 Guest_Anna

Guest_Anna
  • Goście

Napisano 15 październik 2018 - 12:55

w listopadzie przepracował 12 dni a nie 7

7 tak tez jest w obliczeniach



#13 szlemka

szlemka

    Zaawansowany użytkownik

  • Członkowie
  • PipPipPipPipPip
  • 1561 postów

Napisano 15 październik 2018 - 12:56

 Mam zatrudnioną osobę od 13.10-12.11 ??????



#14 Guest_Anna

Guest_Anna
  • Goście

Napisano 15 październik 2018 - 12:58

w listopadzie przepracował 12 dni a nie 7

to weekend tez liczysz?



#15 Guest_Anna

Guest_Anna
  • Goście

Napisano 15 październik 2018 - 12:58

 Mam zatrudnioną osobę od 13.10-12.11 ??????

2018 r



#16 Witch

Witch

    Zaawansowany użytkownik

  • Członkowie
  • PipPipPipPipPip
  • 8495 postów

Napisano 15 październik 2018 - 13:01

X.2018

1050 - (1050/184 x 80) = wynagrodzenie, jesli praca pn -pt

 

to  1/2 etatu (?) , więc

1050 - (1050 / 92 x 40) = wynagrodzenie

 

 

XI.2018

1050 - (1050/84 x 56) = wynagrodzenie



#17 szlemka

szlemka

    Zaawansowany użytkownik

  • Członkowie
  • PipPipPipPipPip
  • 1561 postów

Napisano 15 październik 2018 - 13:03

czyli Twoje wyliczenia są OK



#18 szlemka

szlemka

    Zaawansowany użytkownik

  • Członkowie
  • PipPipPipPipPip
  • 1561 postów

Napisano 15 październik 2018 - 13:05

to weekend tez liczysz?

Nie, dni pracujące. Ale w pewnym momencie już sama się zamotałam



#19 szlemka

szlemka

    Zaawansowany użytkownik

  • Członkowie
  • PipPipPipPipPip
  • 1561 postów

Napisano 15 październik 2018 - 13:09

aaa no tak jeszcze umowa pół etatu ;)



#20 Guest_Anna

Guest_Anna
  • Goście

Napisano 15 październik 2018 - 13:12

czyli Twoje wyliczenia są OK

ok ale wychodzi w takim wypadku mniej niz 1050 wg umowy





Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych