- Kategorie na forum:
- Księgowość|
- Kadry|
- Moja firma|
- Samorząd|
- Logistyka|
- Działy forum:
- Księgowość dla firm·
- Księgowość budżetowa·
- Kadry·
- Biznes·
- Prawo·
- Moto·
- Nieruchomości·
- Samorząd·
- Logistyka
Napisano 20 sierpień 2018 - 21:27
Napisano 21 sierpień 2018 - 06:13
Jak złożysz oświadczenie o powrocie do pracy, to tym samym rezygnujesz z urlopu rodzicielskiego i zasiłku - tego nie robisz.
Jeżeli chcesz podjąć inne zatrudnienie, to będąc nadal na rodzicielskim składasz obecnemu pracodawcy pismo z wnioskiem o rozwiązanie umowy za porozumieniem stron, a jeżeli pracodawca nie wyrazi zgody to wypowiedzenie umowy.
Napisano 24 sierpień 2018 - 07:49
Pod koniec czerwca wypowiedzenie pracy dała mi pracownica, która odgrywała najważniejsze skrzypce w naszym zespole. Miała tylko miesiąc wypowiedzenia, a ja przez pierwsze 2 tygodnie bezskutecznie szukałam kogoś na jej miejsce. Mało osób szuka pracy w trakcie wakacji myślałam, że pójdzie gładko. Koleżanka poleciła mi agencję pracy http://jobot24.pl/ , która nie tylko szuka pracy dla bezrobotnych ale pomaga także pracodawcom poszukującym odpowiednich osób na dane stanowisko. Fajnie szybko udało się znaleźć pracownika, że jeszcze dziewczyna która odeszła zdążyła przez pare ostatnich dni przeszkolić nową osobę. Poczytałam sobie wcześniej artykuł https://praca.trojmi...cy-n112153.html o obowiązakach pracodawcy względem pracownika zatrudnionego przez agencję pracy żeby wiedzieć z czym to się je
Napisano 24 sierpień 2018 - 11:01
można zrezygnować z pracy nie tracąc zasiłku macierzyńskiego/rodzicielskiego
można też zacząć pracę w "nowej" firmie i również zachować prawo do tych zasiłków.
od czerwca 2018 pracuje w nowym miejscy i do grudnia mam cały zasiłek rodzicielski i całą wypłatę .... ;D
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
Guest_ - dziś, 18:22
Guest_ - dziś, 17:58
Guest_Inwestor - dziś, 16:43
Guest_Basia - dziś, 16:37
KoserCalven - dziś, 16:27
ZosiaA - dziś, 16:18
Maria - dziś, 15:06
mario2342 - dziś, 14:41
mario2342 - dziś, 14:39
Guest_mihu - dziś, 14:39
Guest_Jadwiga - dziś, 14:12