Gość kasia Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 Czy trzynastkę należną z umowy o pracę a wypłaconą pracownikowi po przejściu na emeryturę należy wykazać w zaświadczeniu do ZUs do końca lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nuc Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 podnoszę, mam to samo pytanie. Program Płace automatycznie daje "13" wypłaconą za rok 2010 na zaświadczeniu za rok 2011 i w zakładzie w którym pracuję poprzednie panie wysyłały zaświadczenia z tego programu i ja też tak postąpiłam chociaż zastanawiam się czy poprawnie, ponieważ program nie wykazuje osobom niepracującym samej "13" za 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maria Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 do ZUS wykazuje się wszystkie przychody ,które podlegają składkom ZUS i tylko te,które wypłacone były w danym roku,natomiast w Rp-7 wpisuje się wszystko to,co wypłacane jest za dany rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi