Gość mk Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 pracowałam przez 11 miesięcy. Na pit 11 mam 1223,75 KUP. Czy w zeznaniu rocznym mogę odliczyć 1335(12 miesięcy x 111,25)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość clue Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KsięgowaEwa Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Koszty uzyskania przychodu należą Ci się za każdy przepracowany miesiąc,czyli za 11 miesięcy, nie możesz ich powiększyć, chyba, że pracowałaś/pracowałeś u innego pracodawcy - wtedy zliczasz koszty z dwóch pitów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radomiak Opublikowano 23 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Jeżeli wyżej wymienione koszty (za 11 m-cy) uzyskania przychodów ze stosunku służbowego, stosunku pracy, spółdzielczego stosunku pracy oraz pracy nakładczej są niższe od wydatków na dojazd do zakładu pracy lub zakładów pracy środkami transportu autobusowego, kolejowego, promowego lub komunikacji miejskiej, w zeznaniu koszty te mogą być przyjęte przez pracownika w wysokości wydatków faktycznie poniesionych, udokumentowanych wyłącznie imiennymi biletami okresowymi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi