Gość iza Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Witam wszystkich.Mam problem, otóż niedawno otworzyłam własna działalność i sama prowadzę sobie księgowość (przynajmniej próbuję), ale niestety mam problem. Dostałam od dostawcy fakturę na której mam zakup materiałów (gips protetyczny), koszty uboczne (transport) i pozostałe koszty (szczoteczki, folie termo. Moje pytanie: jak rozliczyć koszty uboczne na materiały i pozostałe koszty?czy może mogę zaksięgować jako zakup materiałów (cała kwota), pozostałe koszty też całą kwotę oraz pozycją 3 koszty uboczne zakupu, całą kot za transport bez rozliczania je na materiały i koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miki Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Zrób rozliczenie w następujący sposób: przy każdej pozycji na fakturze zrób ołówkiem odpowiednie oznaczenie np. to co jest towarem oznacz jako T, to co jest kosztem jako K, to co kosztem ubocznym jako KU. Następnie zlicz poszczególne grupy i wpisz w odpowiednie rubryki w książce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi