Kategorie
Skocz do zawartości

Program TaxMachine

Gość Sylka
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Proszę bardzo serdecznie o opinię na temat programu Taxmachine, gdyż nigdzie nie mogę znaleźć konkretnej recenzji, a zależy mi na dobrym wyborze oprogramowania do mojej jednoosobowej firmy, a wersja demo była przystępna:) z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
  • 1 rok później...

Niestety nie polecam, pracuje na tym programie od 6 msc i nie mogę się doczekać końca roku podatkowego, żeby zmienić ten program. Do bardzo podstawowych funkcji może jest ok, ponieważ dla początkujących jest przejrzysty i intuicyjny. Jadnak, gdy zagłębiamy się w całą sferę działalności od strony rachunkowości to już niejest tak pięknie. M.in.:Program nadal księguje faktury w dacie wystawienia, a nie w dacie dostawy/zakończenia usługi. Nie ma możliwości określenia daty vatu do rejestru, z automatu z wystawionych faktur księguje się w dacie wystawienia faktury. Natomiast, gdy ktoś jest małym podatnikiem vat niestety każdą operację musi edytować i ręcznie zmienić datę do rejestru. Nie ma możliwości wystawienia automatycznie korekty danej faktury tylko wszystko trzeba wprowadzaćod zera. Po prostu brak w tym programie funkcji optymalizacyjnych, które przyśpieszyłyby pracę na nim. Przycisk blokada i zamknięcie poprzedniego msc jest fikcją. Zaznaczasz checkbox, zamykasz program, włączasz i checkboxa nie ma. Na liczne uwagi z mojej strony autor programu nie reaguje. Niestety szkoda nawet tych niewielkich pieniędzy na ten program,lepiej dołożyć do lepszego.

• 2 miesiące temu...

Zdecydowanie odradzam korzystania z programu. Program zawiera pełno błędów, aktualizacje nic nie pomagają. Z resztą wystarczy zadzwonić na numer kontaktowy do dystrybutora aby zobaczyć jakie chamy tam pracują.

• 4 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

czesc, tak samo szukam opini na temat tego programu, narazie go uzywam, ale nie wiem jak w nim zaksiegowac ,skladki do zus,

jesli rozpoczalem dzialalnosc w marcu, a skladki zaplacilem w kwietniu, to w tym programi tam w zakladkach mam wpisac jaki miesiac?

miesiac ktorego skladki dotycza czy w ktorym zaplacilem.

• 1 miesiąc temu...
Gość Andrzej K.

Korzystam z TaxMachine od roku jaki uzytkownik KPiR. Dotąd było OK, a ostatnio w oknie wprowadzania dokumentów ksiegowych niewidoczne stały się stawki VAT. Nie wiem jak przywrócic okno ze stawkami VAT. Czy ktos wie?

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

Przy mojej skromnej działalności jednoosobowej ten program spełnia moje oczekiwania, co prawda przydało by się coś więcej do zakładki ZUS ale i z tym sobie radzę. Z programu korzystam  już czwarty rok, poleciła mi go znajoma księgowa i jestem ogólnie zadowolony. Bardzo prosty. 

• 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...

czy w programie taxmachine z darmową licencją można wprowadzić korektę faktury?

Witam,

też korzystam z tego programu w wersji darmowej. Podbijam pytanie, może ktoś wie jak księgować faktury korygujące na zakupiony towar?

• 2 tygodnie później...
Witam na Facebook jest grupa użytkowników TaxMachine. Polecam zajrzyjcie tam bo każda mądra głowa się przyda. Mi się ten program podoba ale już widzę w nim mankamenty. Ja mam wersję darmową z aktualizacjami do października 2018r. Może to powoduje, że nie mogę tam wszystkiego zrobić? Dokładnie chodzi mi o to, że nie mogę wpisać do KPiR z datą 31 grudnia remanentu końcowego. Początkowy na dzień 1 stycznia wchodzi bez problemu ale na 31 grudnia nie mogę wpisać. Polecają go nawet biura rachunkowe ale pytanie czy wersja płatna faktycznie jest warta swojej ceny? Korzystałam z Małej Księgowości RP i opinie użytkowników są bardzo pozytywne. Niestety MK RP jest dla gorsza do obsługi niż TaxMachine, ale jeżeli TM ma dużo niedociągnięć to nie wiem czy nie wrócę do MK, bo też ma wszystko jak TM a jednak użytkownicy nie narzekają na MK tak jak na TM.

Witam.

Co zrobić gdy wprowadzam fakturę do dokumentów księgowych i nie zgadzają mi się stawki np. na fakturze mam 28,46 zł netto i 6,54 zł vat a po wpisaniu do programu zaokrągla mi na 6,55 zł vat? Ktoś coś? Można to w jakiś sposób wpisać żeby się zgadzało?

Gość Czytający Licencję

wg zapisów licencyjnych TaxMachine (pewnie mało kto to czyta), to program jest darmowy, ale wykonanie rocznego rozliczenia PIT, generuje automatycznie darowiznę na rzecz konkretniej organizacji pożytku publicznego (OPP), powiązanej z Tęczowy Parasol.

W sumie niezła sztuczka - program darmowy, aktualizacje darmowe, ale trzeba przekazywać 1% podatku do OPP Tęczowy Parasol.

OK, podatki trzeba płacić, te pieniądze nie są nasze, ale ktoś komu zależy na wsparciu innej organizacji OPP (schroniska, potrzebującego dziecka) nie może tego zrobić bo nabija kasę Tęczowego Parasola.

Witam. Proszę bardzo serdecznie o opinię na temat programu Taxmachine, gdyż nigdzie nie mogę znaleźć konkretnej recenzji, a zależy mi na dobrym wyborze oprogramowania do mojej jednoosobowej firmy, a wersja demo była przystępna:) z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

Jeśli szukasz sprawnie działającego i aktualizowanego programu, sprawdź sobie ofertę RESET2 z Wrocławia.

• 2 miesiące temu...
Gość Wiktoria

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...