Gość Asia1986 Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Cześć mam pytanie. teściu otrzymał PIT-11 z pracy oraz PIT-11A z ZUS-u, był na chorobowym. Teściowa nie pracuje. Czy w związku w tym, że teściu otrzymał 2 PIT-y: z pracy i z ZUS-u, to mogą się rozliczyć wspólnie? Bo gdzieś czytałam, że jest taka możliwość, ale podatnik musi złożyć pismo do ZUS, że będzie się rozliczał wspólnie z żoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koleżanka Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Oczywiście, że mogą się razem rozliczyć, będzie to korzystne, bo zyskają zwrot z US z tytułu ulgi na niepracującą żonę. Żadne pismo do ZUS nie jest tu potrzebne, to co czytałaś dotyczyło innej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asia1986 Opublikowano 22 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Zdziwiło mnie troche to, bo wyszło mi 999 zł. zwrotu, dlatego stąd to pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi