Gość ela Opublikowano 8 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 właśnie skonczylam niedawno amortyzację samochodu firmowego-osobowy-amortyzacja przez 5 lat i teraz chciałabym go sprzedac i kupic cos nowego. moje pytania:1.czy jest jakas mozliwosc aby po sprzedaniu nie placic podatku, czy ominiecie podatku dotyczy tylko sytuacji kiedy teraz wyprowadze auto z firmy i odczekam 5 lat, czy w ogole co mam zrobic teraz w tej sytuacji (moze samo przekazanie auta na uzytek wlasny zwalnia mnie z podatku?)2. jesli takiej mozliwosci nie ma to ile place tego pdatku-23% ?,auto jest zamortyzowane kupilam za 40000 teraz sprzedam za 20000, kupilam na fakture vat w komisie (po zakupie vat nie odliczalam, nie jestem płatnikiem vat-u)3. a jesli auto byloby zamortyzowane w małej części to jak wteedy ten podatek obliczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ? Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 TO AUTO BYŁO ZAMORTYZOWANE CZY NIE? TO BYŁO NOWE AUTO ŻE AMORTYZOWAŁAŚ 5 LAT?Rachunek na 20000 a podatek taki wg jakiego się rozliczasz.Auto przekazać można na potrzeby osobiste, ale wtedy trzeba odczekać 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ela Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 auto nie bylo nowe a amortyzowalam 5 lat bo tak mi powiedziano ze wg stawki 20% na 5 lat, czyli musze zaplacic podatek 18 bo tak sie rozliczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi