Gość Aro Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Witam Mam 2 pytanie.1. Czy jest jakiś termin do dodania faktury jeśli chodzi o vat? Jak wiadomo do jutra muszę oddać Vat 7 za styczeń a znalazłem jeszcze 2 stare faktury na małe kwoty ale zawsze coś (jedna faktura październik 2011, druga faktura listopad). Cyz z punktu widzenia Vatu mogę je jeszcze dodać do vat7 ze stycznia?2. jak wiadomo każda firma może wykonywać usługi takie jakie ma wpisane w pkd co zrobić gdy ja takiej usługi nie mam a chce coś zrobić. Czy prowadząc działalnośc jednoosobową moze mnie ktoś zatrudnić na umowe o dzieło? chciałem zmienić sobie pkd ale w sumie chyba lepiej jak wezmę to sobie na umowe o dzielo. Nie będę musiał wtedy płacic podatku i vatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koleżanka Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 VAT-7 trzeba przekazać do US do dnia 25-go następnego miesiąca, to zaliczkę na podatek dochodowy wpłaca się 20-go.Czy możesz dodać tamte faktury do stycznia, to zależy od daty ich otrzymania. Bo generalnie VAT odlicza się w miesiącu wystawienia faktury + 2 kolejne okresy.Możesz zawierać umowy cywilno-prawne na wykonanie czynności innych niż rodzaj twojej dg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi