Gość Axel Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 W objaśnieniach do KPiR znalazłem "Przy dokonywaniu zapisów w księdze, wynikających z prowadzonych przez podatnika: (...) d) ewidencji na potrzeby towarów i usług - nie wypełnia się kolumn 3-5 księgi.". Czy to oznacza, że jak dostanę fakturę i wpiszę ją do ewidencji nabycia towarów i usług, to nie muszę wypełniać kolumn 3-5 w KPiR? A co będzie, jak je wypełnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Axel Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Naprawdę nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie? Nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi. W różnych artykułach jest tylko przytoczony cytat bez żadnego komentarza. Co to znaczy "zapisów wynikających"? Według mnie obydwa zapisy (w ewidencji VAT i w KPiR) wynikają z faktury a nie jeden z drugiego. A jeżeli tak, to trzeba wypełniać kolumny 3-5. Jak to robicie w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość *** Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 Ja wypełniam te kolumny i w PKPiR powinny być wypełnione ( PKPiR to nie ewidencja i powinna być prowadzona jak należy a nie "na skróty") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi