Gość Kajusia Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Jestem początkująca w księgowości organizacji pozarządowejproszę o poprawne zaksięgowanie kilku dokumentów:a) wpłata na konto bankowe składek członkowskich 350 zł:) otrzymanie dotacji od sponsora 15000c) otrzymanie dotacji z UM -11.200d) zakup licencji do programu - 298,90 brutto ( zapłata przelewem)e) koszt realizacji zadań statutowych - 26.693,60f) pozostałe przychody 542 złPlan kont:131 -10 - bieżący rachunek bankowy700 - przychody ze składek członkowskich710- przychody z otrzymanych dotacji na działalność nieodpłatną pożytku publicznego490 - rozliczenie kosztów202 - rozrachunki z darczyńcami203 - rozrachunki z tytułu otrzymanych dotacji221 - pozostałe rozrachunki z kontrahentamiZ góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość duda Opublikowano 6 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 niestety mam bardziej zlozony problem zalozylismy stowarzyszenie zostalam jego skarbnikiem a nie mam nic wspolnego z ksiegowoscia moze ktos pomoglby mi krok po kroku jak zabrac sie za ksiegowanie narazie nasze przychody to tylko skladki czlonkowskie nie mam bladego pojecia jak do tego sie zabrac z gory dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi