Skocz do zawartości


zatrudnienie obcokrajowcaa


wróć do serwisu Kadry 2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Guest_jan

Guest_jan
  • Goście

Napisano 26 kwiecień 2018 - 12:36

drodzy!, czy na podstawe Potwierdzenia złożenia wniosku o podyb stały można legalnie zatrudnić obcokrajowca? bardzo dziękuję za pomoc.



#2 Marta1966

Marta1966

    Użytkownik

  • Członkowie
  • PipPip
  • 11 postów

Napisano 26 kwiecień 2018 - 12:52

potrzebne jest jeszcze pozwolenie na pracę, chyba, ze jest to obywatel EU - wtedy nie.



#3 HRappka

HRappka

    Nowy użytkownik

  • Członkowie
  • Pip
  • 2 postów

Napisano 04 czerwiec 2018 - 11:06

Jeżeli obcokrajowiec nie jest obywatelem UE to samo potwierdzenie złożenia wniosku o pobyt stały nie wystarczy. Wymagane jest jeszcze oświadczenie o powierzeniu wykonywania pracy cudzoziemcowi, lub zezwolenie na pracę (typu A, B, C, D lub S). 

Jeżeli nie wiesz jaki dokument złożyć sprawdź na naszym blogu: www.hrappka.pl/landing/blogs. Jeżeli planujesz zatrudniać wielu obcokrajowców, sprawdź system kadrowy HRappka.pl, w którym szybko wygenerujesz i wyślesz do urzędu oświadczenia i zezwolenia na pracę.

Zapraszamy.





Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych