Gość daniel Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Witam serdecznie, prowadzę kpir i chciałem zapytać w jaki sposób w ewidencji vat zakupów wpisywać faktury np. za usługi telekomunikacujne, za energię elektryczną. Np. Otrzymałem fakturę za usługi telekom. data wystawienia 02.02.2012 i pod taką datą wpisałem wartość netto do kpir a do ewidencji vat też powinienem ją wpisać z taką datą czy z datą terminu płatnośći który przypada na dzień 16.02.2012? proszę o wyjaśnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BB Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 F-ry za media - do VAT-u pod datą terminu płatności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość daniel Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 czyli mam ująć w KPiR fakturę w kwocie netto a następnie trzeba ją np.skserować i przełożyć do dokumentów następnego miesiąca z adnotacją np. "tylko do ewidencji VAT" czy nie jest to konieczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi