Kategorie
Skocz do zawartości

jaki sposób rozliczania wybrać?

Gość Artur
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!Zaczynam robić kartki recznie zdobione na różne okazje(ślub, komunie itp.) i kolczyki z kamieni z dodatkiem srebra. Moje dochody na poczatku napewno nie przekroczą 3 tys rocznie. Czasem pewnie beda miesiace że bede miał zyski a czasem nie. Nie wiem w jaki sposób się rozliczyć z US. WIem że jest tzw wolna kwota od podatku lecz jak to rozliczać i jak to udowodnić że sie w tej kwocie zmieściłem? jaką dokumentacje musze prowadzić? Czy musze miec otwarta działalność gospodarczą?Jeżeli w/w opcja nie wchodzi w gre to jaki sposób byłby najlepszy alby sie rozliczać, chciałbym te wyroby sprzedawac na allegro i znajomej do sklepu do dalszej odsprzedaży. Ile wynosiłby podatek od sprzedaży? jaki zus? ile miesięcznie musiałbym oddać do Panstwa? Prosze o jasne i wyczerpujace odpowiedzi bo nie chciałbym sie na samym poczatku "sparzyć".

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...