Gość Artur Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Witam!!!Zaczynam robić kartki recznie zdobione na różne okazje(ślub, komunie itp.) i kolczyki z kamieni z dodatkiem srebra. Moje dochody na poczatku napewno nie przekroczą 3 tys rocznie. Czasem pewnie beda miesiace że bede miał zyski a czasem nie. Nie wiem w jaki sposób się rozliczyć z US. WIem że jest tzw wolna kwota od podatku lecz jak to rozliczać i jak to udowodnić że sie w tej kwocie zmieściłem? jaką dokumentacje musze prowadzić? Czy musze miec otwarta działalność gospodarczą?Jeżeli w/w opcja nie wchodzi w gre to jaki sposób byłby najlepszy alby sie rozliczać, chciałbym te wyroby sprzedawac na allegro i znajomej do sklepu do dalszej odsprzedaży. Ile wynosiłby podatek od sprzedaży? jaki zus? ile miesięcznie musiałbym oddać do Panstwa? Prosze o jasne i wyczerpujace odpowiedzi bo nie chciałbym sie na samym poczatku "sparzyć". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość opole Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 napewno w Twoich okolicach jest biuro rachunkowe idź po poradę, koszt 20,00 zł o ile cos ci naliczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi