Gość Łukasz Szyszka Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Witam. Mam pewien problem. W tym roku we wrześniu przeprowadzono mi kontrolę w związku z niepłaceniem od początku roku podatku dochodowego (ryczałtu) po dostarczeniu wszystkich faktur do miesiąca września Pani w US odliczyła mi za luty, marzec , kwiecień, czerwiec, lipiec oraz wrzesień składkę na ubezpieczenie zdrowotne. Po kontroli dokonałem wpłaty ryczałtu za wszystkie miesiące od stycznia do września. Teraz czas złożenia PIT 28 mam pytanie. Gdzie w PIT/0 umieścić te kwoty które zostały odliczone od ryczałtu i czy mogę w ten sam sposób odliczyć za miesiąc październik oraz listopad ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koleżanka Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 składkę zdrowotną odliczaną od ryczałtu wykazuje się w PIT-28, a nie w PIT/O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi