Gość Miranda Opublikowano 27 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Bardzo prosze o pomoc jesteśmy szkołą zostało zlikwidowane gospodarstwo pomocnicze z bilansu wynika ze maja należności od US (zwrot VAT) i zobowiązania z tytułu dostaw i usług zgodnie z ustawą my przejmujemy wszystki należności i zobowiązania tylko jak mam to zrobić, mam inwentaryzacje środków trwałych, materiałów narzędzi i wyrobów gotowych nie wiem jak to wszystko ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kkk Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 z komentarza M.Augustowskiej wynika1. naleznosci konta zespołu 2 i konto 800 (anlityki zrobisz sama)2. srodki pieniezne Wn konta 131,135,139 Ma 8003. srodko trwałe .wart.niem i prawne (wartosc netto ) 011,020,080 ma konto 800 mysle za taki sam sposob ksiegowania bedzie z materialami i wyrobami gotowymi4. zobowiazania wn 800 ma konta zespołu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cs Opublikowano 27 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Gospodarstwo pomocnicze prowadziło sprzedaż sprzętu komputerowego na który udzielało gwarancji.Po jego zlikwidowaniu należności i zobowiązania przejęła jednostka. Czy przejęła tez zobowiązania wobec nabywców z tytułu udzielonych gwarancji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi