Kategorie
Skocz do zawartości

przejęcie zobowiązań zlikwidowanego gospodarstwa pomocniczego

Gość Miranda
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Miranda
Bardzo prosze o pomoc jesteśmy szkołą zostało zlikwidowane gospodarstwo pomocnicze z bilansu wynika ze maja należności od US (zwrot VAT) i zobowiązania z tytułu dostaw i usług zgodnie z ustawą my przejmujemy wszystki należności i zobowiązania tylko jak mam to zrobić, mam inwentaryzacje środków trwałych, materiałów narzędzi i wyrobów gotowych nie wiem jak to wszystko ogarnąć.

z komentarza M.Augustowskiej wynika1. naleznosci konta zespołu 2 i konto 800 (anlityki zrobisz sama)2. srodki pieniezne Wn konta 131,135,139 Ma 8003. srodko trwałe .wart.niem i prawne (wartosc netto ) 011,020,080 ma konto 800 mysle za taki sam sposob ksiegowania bedzie z materialami i wyrobami gotowymi4. zobowiazania wn 800 ma konta zespołu 2

• 2 lata później...
Gospodarstwo pomocnicze prowadziło sprzedaż sprzętu komputerowego na który udzielało gwarancji.Po jego zlikwidowaniu należności i zobowiązania przejęła jednostka. Czy przejęła tez zobowiązania wobec nabywców z tytułu udzielonych gwarancji?

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...