zieba Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Przy wzroście 175 cm mam 88 kg. Zależałoby mi, aby zrzucić minimum 10 nadmiarowych kilogramów. Jak to jest, że jedni jedzą wszystko to na co mają ochotę i nie tyją, a inni muszą tak bardzo liczyć się z kaloriami, bo zaraz pojawia się efekt jojo czy inne tego typu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante80 Opublikowano 6 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Sprawdziłem szybko Twój wskaźnik BMI i jest sporo przekroczony, bo dla takiego wzrostu jaki podajesz, Twoja prawidłowa waga powinna zawierać się z przedziału od 57 do 77 kg. Czyli optymalnie to niewiele ponad 70 kg.Jest więc co zrzucać. Samą aktywnością fizyczną trudno to będzie osiągnąć, potrzebna będzie dieta. A więc redukcja tłuszczy i węglowodorów. Ja wiem, że jest to wyrzeczenie dla kogoś kto lubi jeść, ale niestety - nie ma innej opcji.Jest to pewne wyzwanie, ale nie z takimi sobie ludzie radzili z powodzeniem.Sprawdź jeszcze tutaj: http://aktywnienaplus.pl/category/trening/- masz tam serię artykułów poradnikowych na temat treningów. Wbrew pozorom, plan treningowy ma bardzo duże znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke45 Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Najlepiej pójść do dietetyka. No i trzeba dietę połączyć z ćwiczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toplik Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Najlepiej opierać swoją dietę na warzywach i owocach. No i jak przedmówca, bez ćwiczeń się nie obejdzie niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enzymata Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Owoce nie są zbyt wskazane. Mają cukier prosty. Ja bym się po prostu udała do dietetyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość young Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Akurat dla mnie nie najważniejsze jest schudnięcie, a raczej ogólna poprawa kondycji organizmu, przy okazji, jeśli trochę uda się schudnąć - będzie wyśmienicie. Zamawiam catering z AlmaVerde, gotują z wysokiej jakości, nieprzetworzonych produktów, najważniejsze, żeby po prostu wiedzieć co się je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renutka10 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Z pewnością pomocna będzie aktywność fizyczna. Bieganie, fitness, a nawet intensywne rowerowe wypady za miasto sprzyjać będą utracie kilogramów. Jedz mniej ale częściej i zacznij liczyć kalorie. Odłóż słodycze i przekąski. Jedz dużo warzyw i mięsa abyś miała siłę na aktywność. Warto również pomyśleć o siłowni lub intensywnym pływaniu latem w jeziorze, a poza sezonem na basenie. Ruszaj się i jedz tyle ile musisz a nie tyle ile chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theanswer Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Przede wszystkim należy ograniczyć spożywanie cukru. A więc w pierwszej kolejności wyrzucić z menu słodycze i odzwyczajać się od słodzenia kawy, herbaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baklazanka Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Myślę, że najskuteczniejszą dietą jest MŻ :D Taka prawda, można jeść wszystko byle by się nie obżerać, tylko jeść z głową. Organiczenie węglowodanów też na pewno pomoże. Ja myślę też, zeby wspomóc się jakimś suplementem. W necie czytałam o slimetrou, dokładnie tutaj. Ktoś z Was go stosuje? Jak go oceniacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basia222 Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Można jeść wszystko ale w granicach rozsądku, do tego musisz zacząć ćwiczyć bo tak to nic nie zdziałasz. Poza tym nie wiem czy jakieś rzeczy Ci nie szkodzą typu makarony itp. więc trzeba by to z kimś skonsultować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enzymata Opublikowano 30 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Najlepiej iść do dietetyka. On powinien coś doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a.maria1987 Opublikowano 31 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Albo catering dietetyczny :) Sprawdź sobie ofertę firmy https://www.maczfit.pl/, możesz zamówić zestaw próbny i przekonać się, czy Ci odpowiada taki sposób żywienia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtzd Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Kilka porad ode mnie:pijcie dużo wodyzrezygnujcie z kawy, słodzonej herbaty oraz napojów słodzonych włączcie do swojej diety błonnik oraz zdrowe produkty:https://www.aptekaotc.pl/zdrowa-zywnosc.html- najlepiej te z certyfikowanych upraw Warto jest zrezygnować z jedzenia kolacji po godzinie 19 tej. Pod koniec dnia nasz metabolizm jest zwolniony Szczególnie jeśli idziemy spać.Lepiej nie kłaść się spać z pełnym brzuchem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marianna5 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Najlepiej iść do dietetyka. On powinien coś doradzić.Zgadzam się w zupełności :)! No właśnie, warto poradzić się specjalisty http://magiazdrowia.com.pl/kim-jest-dietetyk-i-w-czym-moze-ci-pomoc/. Bo wtedy może się okazać, ze nie co jeść, ale ile i kiedy, żeby schudnąć. Bardzo często okazuje się, że osoby, które przychodzą do dietetyka, jedzą za mało, a nie chudną, bo organizm wpadł w "tryb oszczędnościowy" i skoro dostaje mało kalorii, to je oszczędza. Warto pójść na wizytę - nawet tylko jedną - żeby porozmawiać się i dowiedzieć się więcej. W każdym dużym i małym mieście obecnie jest dostępny dietetyk. Wystarczy poszukać w Google i nagle okaże się, że pod bokiem mamy dobrego dietetyka :). Polecam samemu / samej spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radoslaw Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Jeśli ktoś jest w stanie ograniczyć się do 5 posiłków dostarczanych każdego dnia przez firmę cateringową i nie będzie podjadał, to bez większego problemu schudnie, nawet jeśli jakoś specjalnie nie będzie aktywny fizycznie. Można wybrać choćby dietę 1500, czy 1800 kcal, by z biegiem czasu skutecznie zrzucić nadmiar kilogramów. Ja miałem do czynienia z firmą cateringową Wygodna Dieta, która działa w wielu miastach (gdzie dokładnie sprawdzić można na https://www.wygodnadieta.pl/bezplatna_dostawa) i ze standardową dietą niskokaloryczną zrzuciłem kilka kilogramów. Naprawdę super. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fitel Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Pytanie chyba powinno brzmieć czego nie jeść by schudnąć - odpowiedź jest dość prosta -> węglowodanów (szczególnie białego pieczywa, ziemniaków) no i cukrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enzymata Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Najlepiej zamówić dietę u dietetyka. Wtedy można być pewnym efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fashion.victim Opublikowano 5 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Ojej, ciężko powiedzieć, z takimi pytaniami najlepiej zgłosić się do dietetyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aneta_1990 Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Schudnąć można też bez diety. Wystarczy zdrowo się odzywiać i uprawiać sport. I to musi być stylem życia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdalena89 Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Wiadomo ważne jest co ale też kiedy i w jakich ilościach jest. Co z tego że będziesz jeść zdrowo jak za duże porcje. Ja zdecydowałam się na dietę pudełkową i zamawiam katering z Lunabox. Mam wersję Slim Fit 1800 kcal, jem regularnie i dostarczam organizmowi odpowiednich suplementów. Ważne jest też picie dużej ilości wody w ciągu dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martynakrakowska Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 Polecam zainteresować się specjalistyczną dietą np. dla wege 1200 kcal sam zamawiam taką codziennie w Gdańsku, Pracownia Smaku pracowniasmakucatering.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gustav2 Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Polecam ograniczać węglowodany, jeść więcej warzyw i ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elaa1 Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Wszystko zależy od własnych predyspozycji. Najlepiej będzie ułożyć dietę indywidualną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgzeta Opublikowano 13 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2018 Szczerze to trzeba najpierw zrobić badania u lekarza a potem udać się do dietetyka. Lepiej z dietą samemu nie kombinować. _________https://www.urodamoda.pl/jak-wybielic-zeby-domowe-sposoby/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Margo33 Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Dużą pomocą może być catering dietetyczny. Nie trzeba planować jadłospisu, liczyć kalorii, ważyć, robić zakupów, gotować - gotowe posiłki są dostarczane na każdy dzień, wystarczy regularnie zjeść :) Pyszne jedzenie ma w swojej ofercie https://www.maczfit.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi