Gość marza Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Witam, zmieniły się druki bilansu, rachunku zysków i strat oraz zestawienia zmian w funduszu jednostki od tego roku. Mam pytanie -gdzie ujmujecie pokrycie amortyzacji za rok poprzedni (w nowym nie ma już takiej pozycji)a w zeszłym była. Aby wyjść na wartość początkową wydaje mi się, że należy ja ująć -pytanie gdzie i czy na pewno? ja ujęła bym w innych przychodach operacyjnych (za 2010r.). Podobny problem jest w zestawieniu zmian w funduszu jednostki?Jesli ktoś już wypełniał u siebie (lub byl na jakimś szkoleniu gdzie omawiane to było) - proszę o info i z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość m Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zysnarska proponuję przekwalifikowanie tych pozycji w załaczniku do sprawozdań za 2011. Zrobiła to w formie tabeliki w której pierwszą kolumne stanowią pozycje na koniec 2010 (wg regulacji na 2010), a drugą kolumnę stanowią pozycje na koniec 2010 (wg regulacji na 2011). W tej drugiej kolumnie nie ujmuje pozycji, których nie ma w sprawozdaniach na 2011 - czyli np. wynika na koniec 2010 (wg regulacji na 2011) będzie mniejszy o pozycję pokrycie amortyzacji. I tę drugą kolumne wprowadza do sprawozdań za 2011 - dot. pozycji roku 2010. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marza Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Dzięki:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi