Gość mikka2 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Witam.Proszę mnie poprawić, jeżeli błędnie myślę.Ktoś rozpoczął w listopadzie ubr.działalność gosp.(vatowiec).W listopadzie została wystawiona fv sprzedażowa.W grudniu również została wystawiona fv,ale też był przychód nieudokumentowany (brak faktur,rachunków,czy dowodów wewnętrznych ani rejestrowania za pomocą kasy fiskalnej,bo jt limit przychodu do 20 tys. netto na rzecz osób fiz. nie prowadzących d.g).Wiem,że taką sprzedaż należy wpisać do "ewidencji sprzedaży",ale co potem?Jak to ująć w PKPiR?Czy można w PKPiR wpisać sumę takiej sprzedaży na koniec 31.12?I wpisuje się netto?Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wąsik Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 ja co prawda nie jestem vatowcem, ale prowadzę ewidencję sprzedaży nieudokumentowanej fakturami i rachunkami,istnieje przepis, który mówi że taki wpis może być dokonany jednorazowa na koniec miesiąca do kpir na podstrawie dowodu wewnętrznego.W twoim wypadku skoro jesteś vatowcem -chyba, bo mogę się mylić -wpisuje się sumę netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi