Gość zaqwe Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 Witam, mam następujący problem: w module rozrachunki z kontrahentem mam nierozliczone 2 przelewy na 5 tyś i 6 tyś oraz bieżącą fakturę do zapłaty. Nierozliczone przelewy zasugerowały mi, że brakuje faktur, za które płatności zostały już dokonane. Jednak saldo z tym kontrahentem na koncie 202 jest zgodne.Czy ktoś miał taki problem? Jak to możliwe, że zostały mi nierozliczone przelewy a saldo jest zgodne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koleżanka Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 nie znam tego programu, ale sprawdź czy księgując te dwie faktury zaznaczyłaś, że mają wchodzić do rozrachunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość birds22 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Wykonaj zestawienie "Analiza spójności ewidencji księgowej z ewidencją rozrachunków" dla tego konta rozrachunkowego (możesz też zrobić dla innych) i zobacz jakie problemy Ci pokaże.Najprawdopodobniej w dokumenty w rozrachunkach nie są powiązane z zapisami na kontach (czyli dla jednej operacji masz tak naprawdę dwa rozrachunki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi