Kategorie
Skocz do zawartości

Księgowanie inwentury w Rachmistrzu

Gość Daro
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję pomocy... Na koniec roku podatnicy prowadzący KPiR mają obowiązek przeprowadzenia inwentaryzacji (to już za mną), wykazania jego wartości w księdze (problem nr 1) i zamknięcia księgi (problem nr 2). Jak napisałem inwentura już za mną - policzyłem towar, wyceniłem, wprowadziłem do ewidencji remanentów. Przyszedł moment, kiedy powinienem zaksięgować remanent. Klikam prawym, wybieram opcję "księguj remanent" i nie wiem co dalej... Którą kolumnę mam wybrać: "Zakupy towarów handlowych", "Pozostałe wydatki", czy "Inne"? Proszę o poradę. Druga kwestia dotycząca inwentaryzacji, to: czy Rachmistrz automatycznie potraktuje remanent na koniec roku, jak remanent na początek roku, czy muszę ponownie zaksięgować remanent zmieniając datę na 01.01.2012? Jeśli tak, to w której kolumnie?Mam jeszcze problem z zamknięciem KPiR z uwagi na koniec roku podatkowego... Nie wiem, jak to zrobić w Rachmistrzu... A może dzieje się to automatycznie? Co z pozostałymi ewidencjami? VAT sprzedaż, VAT zakupy.Wyciągnijcie mnie proszę z opresji :)

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...