Gość Resident Opublikowano 5 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Mam pytanie czy mogę towary importowane z chin (cena zakupu+cło) wyceniać na podstawie stałych cen ewidencyjnych. W księgach rachunkowych nie prowadzić magazynu WZ PZ itp. Tylko wartość sprzedanych towarów co miesiąc wyceniać na podstawie wzoru ? Mam nadzieje że nie zamotałem zbytnio :). Ogolnie czy istnieje możliwośc nie prowadzenia magazynu przy spółce zoo importując i sprzedając towary czy można to jakoś prościej rozliczać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Inka Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 W sp.z o.o. masz obowiązek mieć politykę rachunkowości . Jeżeli kupujesz towary to musisz mieć magazyn. Dla przejrzystości towar przyjmujesz na podstawie PZ oczywiście z data przyjęcia towaru na magazyn. Jeżeli masz ceny ewidencyjne to musisz mieć konto odchylenia od cen ewidencyjnych towarów. Nie można tego inaczej rozliczać .Konta służą do tego aby na nich umieszczać każda operacje gospodarcza w firmie na podstawie dokumentów księgowych. A konto magazyn pięknie pokazuje zakup towarów jak i jego rozchód towarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość VxxPmIdJ Opublikowano 12 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 My hat is off to your atuste command over this topic-bravo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi