Gość Adam Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Witam,Zaczalem prowadzic dzialalnosc zwiazana z uslugami hydraulicznymi KiPR oraz VAT,mam pierwsze zlecenie i nie wiem jaka stawke vat mam zastosowac.Zlecenie bedzie dla osoby fizycznej ktora mieszka w domu jednorodzinnym ktorego to powierzchnia nie przekracza 300m2.Znalazlem w sieci interpretacje urzedu skarbowego jednak nie moge wstawic tutaj linku, Wczytywalem sie w to dosc dlugo i z tego co zrozumialem moge zastosowac na moja usluge stawke vat 8% ?Prosze o informacje, poniewaz sa tu zapewne madrzejsze osoby w tej dziedzinie niz ja.Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 333 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Ja spotkałem się z taką interpretacją,że na 8% vat można tylko wystawiać za naprawę czy usuwanie usterek a już zakładanie czy wykonywanie hydrauliki to już 23% nawet jeżeli to jest osoba fizyczna ale nie jestem tego pewny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi