Gość zaklad Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Czy w związku z osiągnięciem wyższych niz planowane przychody kierownik może sam zarządzeniem dokonać zmian w planie polegających na zwiększeniu przychodów i kosztów? Mam wieksze przychody i większe koszty - boję sie ze jak mi wpłayna wszystkie faktury to mi braknie planu na kosztach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ona Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Przychodów i kosztów to już raczej nie ruszysz, bo są one zatwierdzane na sesji (ostatniej w roku). Ewentualnie pomiędzy paragrafami jeszcze możesz przenosić w kosztach i jakoś to dostarczyć do UG ale łącznej sumy przychodów i kosztów raczej już nie zmienisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zakład Opublikowano 11 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Chciałabym tu zastosować przepisy: art. 15 ust. 8 ustawy z dnia 27 sierpnia 2009 r. o finansach publicznych (Dz. U. Nr 157 poz. 1240 z późn. zm.) oraz § 41 ust 1 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 7 grudnia 2010 r. w sprawie sposobu prowadzenia gospodarki finansowej jednostek budżetowych i samorządowych zakładów budżetowych (Dz. U. Nr 241. poz. 1616). Miał ktos taka sytaucję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi