Kategorie
Skocz do zawartości

zmainy planu w zakładzie budżetowym

Gość zaklad
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czy w związku z osiągnięciem wyższych niz planowane przychody kierownik może sam zarządzeniem dokonać zmian w planie polegających na zwiększeniu przychodów i kosztów? Mam wieksze przychody i większe koszty - boję sie ze jak mi wpłayna wszystkie faktury to mi braknie planu na kosztach?

Przychodów i kosztów to już raczej nie ruszysz, bo są one zatwierdzane na sesji (ostatniej w roku). Ewentualnie pomiędzy paragrafami jeszcze możesz przenosić w kosztach i jakoś to dostarczyć do UG ale łącznej sumy przychodów i kosztów raczej już nie zmienisz

Chciałabym tu zastosować przepisy: art. 15 ust. 8 ustawy z dnia 27 sierpnia 2009 r. o finansach publicznych (Dz. U. Nr 157 poz. 1240 z późn. zm.) oraz § 41 ust 1 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 7 grudnia 2010 r. w sprawie sposobu prowadzenia gospodarki finansowej jednostek budżetowych i samorządowych zakładów budżetowych (Dz. U. Nr 241. poz. 1616). Miał ktos taka sytaucję?

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...