Admin Księgowość Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Jak prawidłowo wystawić fakturę - data sprzedaży i wystawienia? Otrzymuję prowizję za usługi sieciowe (prowizja od sprzedaży towarów na terenie kraju) na podstawie umowy. Informację o wielkości przyznanej mi prowizji za miesiąc poprzedni otrzymuję dopiero 10 dnia następnego miesiąca. Czy świadczone usługi mogę zaliczyć do usług o charakterze ciągłym? Jaki obowiązuje mnie wtedy termin? Powrót do artykułu: Jak prawidłowo wystawić fakturę za usługi ciągłe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość podtanik Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 No i trzeba koniecznie podkreślić, że mimo iż faktura może być wystawiona w następnym miesiącu, to i tak przychód w podatku dochodowym powstaje w miesiącu świadczenia usługi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niepewna Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 DO PODATNIKA a z czego wynika moment powstania obowiazku w podatku dochodowym o którym mowisz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość msus Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 najbardziej interesujące jest to że obowiązek podatkowy powstaje od faktury a nie od faktycznego dochoduA to w Polsce normalne bo tak Państwo okrada obywateliPrzecież sama faktura nie mówi jeszcze nic o tym czy faktyczny dochód istnieje, wystarczy że ktoś nie zapłaci i co wtedy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi