Gość początkująca Opublikowano 28 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Witam, proszę o radę. Od niedawna pracuję w samorządowej jednostce budżetowej (szkoła)jako pomoc księgowej. Zajmuję się między innymi opłacaniem faktur więc te faktury trafiają w pierwszej kolejności do mnie. No i niestety "wtopiłam" bo przetrzymałam fakturę za gaz(dopiero teraz ją znalazłam w stosie papierów:(-f-ra jest za okres od VIII do X, data wystawienia 18.10.2011,wpłynęła chyba pod koniec października(nie wiem czy ktoś to ewidencjonuje), data płatności do 14.12.2011r. Wiem, że październik jest już zamknięty, sprawozdanie do 10 listopada złożone. Czyli rozumiem, że w koszty października nie można jej już zaksięgować. Czy wielkim przewinieniem będzie jeśli zaksięguje się ją do listopada? Bardzo proszę o rady, jutro muszę się przyznać głównej księgowej:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Spokojnie.. nic się nie dzieje - może ja zaksięgować w listopadzie bo od strony kosztowej sprawozdanie sporządza tylko za kwartały i roczne. Z drugiej strony może wcale nie zamkneła miesiąca w programie pomimo sporządzenia sprawozdania i sobie doksięguje to do października. W każdym bądź razie wpływu na sprawozdanie za X nie będzie miało ujecie fa w X czy XI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi