Admin Księgowość Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 Niedawno wygrałem w loterii rower o wartości 1599 zł. Organizator poprosił mnie o NIP. Czy to oznacza, że zapłacę podatek zryczałtowany 10-proc. od tej wygranej? Jeżeli już mam zapłacić ten podatek, to jak go mam wykazać w zeznaniu podatkowym? Powrót do artykułu: Czy od wygranej w loterii jest podatek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majacy_nadzieje Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 A co z wygranymi w loterii organizowanej poza Polską, np Włochy, USA, Chiny itp., z wygraną ponad np 50.000 EUR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ike Opublikowano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 W Polsce póki co funkcjonuje nadal archaiczny zapis (z czasów PRL! i dotąd nie jest zniesiony), iż obywatel Polski nie może uczestniczyć w loteriach i grach o charakterze hazardowym poza granicami Polski, więc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi