Kategorie
Skocz do zawartości

remont czy ulepszenie ?

Gość krystyna
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wynajmujemy garaż, w wyniku przeprowadzenia robót budowlano montażowych, polegających m.in na wydzieleniu z części garażu, poprzez postawienie ścianki gipsowo kartonowej, pomieszczenia na archiwum. Metraż garażu się nie zmienił, oprócz postawienia tej ścianki, wykonano roboty polegające na malowaniu, położeniu gładzi, wstawieniu drzwi, zrobiono nowa elektrykę. Faktura jest na 7000,00 z opisem roboty remontowo budowlane zgodnie z protokołem, wszytko dałam na 4270, a teraz pojawiły się u mnie wątpliwości, czy aby to nie inwestycja w obcym środku trwałym. W br w planie finansowym jednostki nie mam paragrafów inwestycyjnych, miałam tylko środki na 4270

prace były wykonane w lipcu, faktura tez wystawiona w lipcu, dałam to na 4270 bo na tym paragrafie miałam środki.Poszły sprawozdanie z wykonania na par. 4270. Nadmieniam że cześć tych prac wykazanych na fakturze takie jak gruntowanie ścian w całym pomieszczeniu gipsowanie, konserwacja instalacji elektrycznej i hydraulicznej w całym pomieszczeniu, pomniejszają wydatki związane z adaptacją garażu na archiwum. Kwota 7000,00 dotyczy zarówno prac remontowych przeprowadzonych w garażu jak i i nowo powstałym pomieszczeniu. Jeżeli nie mam w br w planie finansowym par. inwestycyjnych, to jak to teraz odkęcić ? A i dałam to wszytko bezpośrednio w koszty br, na 402/201

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...