tootom Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 Czy własna restauracja jest dobrym pomysłem na biznes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ollli Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 Myślę, że pomysł jest niezły choć dobrze by było się na tym znać lub co najmniej wcześniej popracować trochę w tym biznesie-nawet na zmywaku aby się zapoznać choćby z samą organizacją i klimatem w takim miejscu. Biznes sam w sobie łatwy nie jest ale jak idzie to sprawia wiele frajdy. Jeśli masz finanse polecam spróbować-jak samemu się nie znamy konieczne jest zatrudnienie fachowców-kucharza, menedżera itp. Polecam też poczytać trochę o tym biznesie choćby w serwisie z poradami dla restauratorów Unilever: https://www.unileverfoodsolutions.pl/ no i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke45 Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Trzeba mieć sporą wiedzę, by brać się za gastronomię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wera_ Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Nie ma się co pchać w ten interes bez doświadczenia i jakiejkolwiek wiedzy, bo szybko się zbankrutuje... Branża gastronomiczna jest bardzo trudna i trzeba się czymś wybić na tle konkurencji. Przez pierwsze miesiące czy nawet lata jest najtrudniej by wyjść na prostą. Jeśli już chcesz się w to pchać, to polecam ci wielofunkcyjne oprogramowanie dla gastronomii mojeGASTRO http://www.mojegastro.pl/, które jest niezbędne w tej branży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karolko Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Super :) teraz gastronomia się bardzo rozwija, tylko uważaj jak będziesz kupować sprzęt, żeby nie kupić jakiegoś kiepskiej jakości, stawiaj na firmy które są długo na rynku jak na przykład Winterhalter - świetne zmywarki robią i wyparzarki a bez tego ani rusz w restauracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ond49 Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 Nie zależnie czy duży, czy mały lokal, przydatnym może okazać się ogarnięcie jakie systemy pracy w gastronomii mogły by być dla nas najlepsze. Zawsze przyspiesza to prace i ułatwia życie zarówno pracownikom jak i klientom. Więcej można poczytać tu: http://www.lrspoland.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elka2002 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Na pewno jest to dobry biznes. Warto jednak zadbać o każdy szczegół. Tutaj http://drukwfirmie.pl/5467-jemy-takze-oczami-czyli-o-kolorach-w-gastronomii jest ciekawy artykuł na ten temat. Można się tam sporo dowiedzieć na temat kolorów w gastronomii. Dobry wybór = większy zysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lefandis Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Na pewno do takiej działalności przyda Ci się porządna lada chłodnicza. Zwróć na to uwagę przy zakupie, bo lepiej kupić raz, a dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karel Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Wydaje mi się, że gastronomia to dobry biznes, chociaż wymaga sporo wysiłku. Trzeba też podejść kreatywnie do nazwy https://rmarket.pl/nazwy-firm-i-produktow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela78 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Jak planujesz się zabrać za gastronomię to za wczasu pomyśl o porządnym sprzęcie, bo nie ważne czy to restauracja, kawiarnia czy bar to takie rzeczy jak na przykład zmywarka będą potrzebne. Dobry sprzęt, który jest przystosowany do ciągłej pracy znajdziesz na stronie sklepu https://sklep.technica.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrowinski Opublikowano 16 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2018 Wszystko zalezy od pieniedzy jakie jestes w stanie zainwestowac w ten biznes. Tak sie sklada, ze znam pare osob prowadzacych wlasne restauracje i powiem ze najwazniejsza bedzie tutaj jakosc dan jakie bedziesz serwowac. Nie mozna tutaj liczyc na taryfe ulgowa oszczedzajac na produktach pare zloty .. wszystko musi byc swieze, a produkty z wczoraj musza wyladowac niestety w koszu. Trzymaj sie takiej zasady, ze zadowolony klient zrobi reklame za darmo .. to jest wlasnie w tym wszystkim najlepsze. Oczywiscie wazne jest takze zatrudnic dobrego szefa kuchni znajacego sie na rzeczy. Moj znajomy zaczynal od czytania przepisow w sieci np. https://uwielbiam.pl/przepis/kluski-slaskie-z-sosem-miesnymoraz przegladania video blogow. Po jakims roku praktyki musze powiedziec, ze nadaje sie conajmniej w polowie na taka pozycje. Wiec jak chcesz miec nad wszystkim kontrole to radze samemu zainteresowac sie tematyka gotowania. Bedziesz wiedzial co i jak :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba8392 Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgadzam się że najważniejsza jest jakość dań i smak ale żeby uzyskać taki efekt też nie można kupować pierwszego lepszego sprzętu do kuchni warto jest na początku zainwestować w dobry sprzęt na którym każdy szef kuchni będzie mógł gotować i nie będzie musiał się martwić że nagle coś odmówi posłuszeństwa. Nowy sprzęt to też oszczędność na poborze prądu oraz pewność że nie będzie trzeba naprawić za chwilę danego sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mleszczak Opublikowano 28 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Myślę, że restauracja jak najbardziej może dawać niemałe dochody. Trzeba tylko dysponować wysokiej jakości sprzętem gastronomicznym, jak https://mmgastro.pl/kategoria/produkty/25,urzadzenia-pakujace i potrafić gotować. Mając obie te rzeczy, można liczyć na sukces w branży! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klores Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Moim zdaniem jest to doskonały pomysł na biznes, który zawsze będzie w cenie, jeśli będziesz szukał wyposażenia do takiego miejsca to polecam zajrzeć tutaj: http://www.abc-restauracji.pl/ bardzo dużo ciekawych rzeczy można znaleźć i to w dobrych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naster Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Zwróć szczególną uwagę na osprzętowienie - sprzęt do gotowanie, jak i zastawa to najważniejsze rzeczy w kuchni, nabędziesz je w profesjonalnym sklepie https://horecapolska.pl/ mają w swojej ofercie tylko najlepsze marki osprzętowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamela Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 nigdzie nie jest łatwo, ale trzeba się spiąć i postarać. Dużo może zdziałać też dobra reklama, u nas pomogły takie gadżety dla klientów http://www.izisport.pl/- po prostu trzeba zachecić i zainteresować klientele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolorowazelka Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Ale wybór informacji, jak miło. Zastanawiam się nad biznesem w gastronomii, chciałabym serwować dobre, domowe jedzenie - pierogi, z różnego typu farszem. Przyznam, że trochę mnie denerwuje, że jest tyle dań na wynos, ale pierogi kojarzą mi się z domem, wspaniałymi obiadami u rodziny. Myślę o większej produkcji, obiady na miejscu i na wynos. Interesowałam się różnego typu liniami produkcyjnymi pierogów, dostałam nawet interesujący wpis na ten temat http://podamto.pl/produkcja-pierogow-polsce-producenci-pierogow-polecani-internecie jakie jest wasze zdanie na ten temat? Warto interesować się taką firmą? Zdarza się wam jeść na mieście i kupować pierogi na wynos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaveloS Opublikowano 25 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 Wiadomo, że należy zainwestować w solidny sprzęt kuchenny, bo inaczej będziemy mieć z nim problemy. Profesjonalne wyposażenie kuchni można kupic w specjalnych hurtowniach dedykowanych wyposażeniu gastronomicznemu. Moja żona prowadzi bar i sprzęty kuchenne kupowaliśmy w http://gastromarathon.pl/ Są solidne, działają bezawaryjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgzeta Opublikowano 6 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Ja jestem zdania, że tak. Ale musisz mieć pomysł na kuchnię i znaleźć dobrą lokalizacje. Na http://dom-bud.pl/lokal/ masz do wynajęcia/sprzedaży lokale w środku nowo powstałego osiedla. Jak dla mnie to świetne miejsce na lokal, szczególnie jeśli miał byś np. catering. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patka79 Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Dobrym, ale nawet najlepsza restauracja lub kawiarnia z wyśmienitą kawą i pysznymi deserami nie przetrwa długo na rynku, jeśli nie będzie odpowiednio zarządzana. Na proces zarządzania w małych i średnich punktach gastronomicznych składają się przede wszystkim: sprzedaż, magazyn oraz nieustanna kontrola. W mniejszym stopniu, acz również bardzo istotnym, jest odpowiedni dobór pracowników oraz ich lojalność. Aby skutecznie kontrolować wszystkie te elementy, nierzadko brakuje dnia. Dlatego też, właściciele takich lokali decydują się częściej na oprogramowanie typu POS. Nie każdego jednak stać, gdyż koszty związane z jego instalacją, często przekraczają określony budżet. Zapoznaj się z ofertą https://joinposter.com/pl/rekomendowany-sprzet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzegorzWet Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Fajnym pomysłem w gastronomii są małe budki np z lodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arystokratka Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Tylko obecnie powstaje wiele takich firm, nie jestem więc pewna, czy byłby to dobry pomysł. A co myślicie o niedużym zakładzie produkcyjnym? Tutaj http://blogseniora.pl/a-moze-maly-biznes-produkcyjny-na-stare-lata/ widziałam kilka ciekawych pomysłów na biznes. Klienci cenią sobie obecnie ręcznie robione wyroby, więc sądzę, że to mogłoby wypalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemoniad Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 gastronomia to dobry, ale ryzykowny biznes :) no i sporo kosztuje "wejście' w niego. Jednak tutaj muszę wspomnieć o takich darmowych pomocach jak np. https://barfitter.net które ułatwiają prowadzenie baru czy restauracji. Takie narzedzia jak barfitter pomagają w komunikacji na linii bar-kuchnia, czy też analizować sprzedaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniolek Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Jestem w trakcie budowy swojego obiektu kulinarnego wolno stojącego, to mój pomysł na biznes. Chciałabym zamknąć się z budową do wiosny jednak stanęłam ponieważ nie wiem jak zabezpieczyć budynek. Nie chciałabym aby był źle zaprojektowany. Czy znacie jakąś firmę, która zajmuje się doradztwem technicznym? Szukałam wiele w internecie i wpadłam na https://www.atex137.pl/doradztwo-techniczne-atex/ uważacie, że warto spróbować się do nich odezwać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamela Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 No na pewno zainwestować trzeba sporo zwłaszcza w lokal, wyposażenie go, umeblowanie itd. Ale są takie firmy jak Winterhalter (chyba ktoś nawet o nich pisał) które wynajmują swoje urządzenia gastronomiczne i to sporo by ci mogło ułatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi