Gość pijka Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 moja szkoła jest zlepkiem kilku szkół i problem taki mam przy złączeniu szkółcałe zawartości biliotek zostały zlepione w całość i wpisane w inwentaryzację jedną kwota około 10 tys. książek jest 20 tys. niektóre jeszcze są z przed dewaluacji czy mogę tę kwotę podzielić na ilość książek by wiedziec jaką ma cenę jednostkową, poniewaz musimy wycenić każdy egzemplarz a chyba nie moge sztucznie podnieść ich wartości podpowiedzcie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daga Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Wartość książek powinna wynikać z książek inwentarzowych prowadzonych przez bibliotekarza. Do tego jeszcze powinien być rejestr ubytków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pijka Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 tak od kiedy była mozliwość to tak robimy ale jest wiele pozycji ,które nie były wycenione tylko przyjeto na stan jedną kwotą nie ma do nich ksiąg inwentarzowych w przeszłości nikt tego nie prowadził hm nie mam pojęcia jak to ugryźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi