Kategorie
Skocz do zawartości

czas pracy kierowców

Gość edyta
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,kolega poprosił mnie o pomoc w rozliczaniu pracy kierowców.Do tej pory trochę miałam do czynienia z kadrami ale nie z pracą z kierowcami.I mam do Panstwa trochę pytań jeśli można to proszę o pomoc.Kolega ma 2 pracowników kierowców którzy jeźdżą tylko po Polsce wynagrodzenie na umowie mają te najniższe 1386zł ale jak liczyć nadgodziny te ponad 40 godź tygodniowo bo kierowców też obowiązuje 40 godź tygodniowo tak?czy za te nadgodziny mogą im być wypłacone diety czy jak?czy poprostu liczyć jako nadgodziny i wypłacic im za to?przepraszam że nic z tego nie kumam i dlatego proszę o pomoc.

jeśli w umowie mają zapisane miejsce wykonywania obowiązków to należy zapłacić godziny nadliczbowe lub oddać wolne dni a jeśli pracuję w wyznaczonym miejscu (umowa o pracę)i są zlecane dodatkowo jeszcze wyjazdy poza stałe miejsce wykonywanych obowiązków to trzeba zapłacić godziny nadliczbowe plus delegację (tj.dietę)lub za przepracowany czas oddać godziny i zapłacić dietę.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...