Gość edyta Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Witam,kolega poprosił mnie o pomoc w rozliczaniu pracy kierowców.Do tej pory trochę miałam do czynienia z kadrami ale nie z pracą z kierowcami.I mam do Panstwa trochę pytań jeśli można to proszę o pomoc.Kolega ma 2 pracowników kierowców którzy jeźdżą tylko po Polsce wynagrodzenie na umowie mają te najniższe 1386zł ale jak liczyć nadgodziny te ponad 40 godź tygodniowo bo kierowców też obowiązuje 40 godź tygodniowo tak?czy za te nadgodziny mogą im być wypłacone diety czy jak?czy poprostu liczyć jako nadgodziny i wypłacic im za to?przepraszam że nic z tego nie kumam i dlatego proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zina Opublikowano 14 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 jeśli w umowie mają zapisane miejsce wykonywania obowiązków to należy zapłacić godziny nadliczbowe lub oddać wolne dni a jeśli pracuję w wyznaczonym miejscu (umowa o pracę)i są zlecane dodatkowo jeszcze wyjazdy poza stałe miejsce wykonywanych obowiązków to trzeba zapłacić godziny nadliczbowe plus delegację (tj.dietę)lub za przepracowany czas oddać godziny i zapłacić dietę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi