Gość Rigiel Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Zawarłam ze zleceniobiorcą umowę zlecenie na kwotę brutto 140 zł miesięcznie. Umowa zawarta jest na 3 miesiące. Czy od takiej kwoty liczę zryczałtowany podatek dochodowy? Czy fakt, że umowa zawarta jest na 3 miesiące zmienia coś w liczeniu podatku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ktoś Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 To że umowa jest na 3 m-c nie ma znaczenia. Poniżej kwoty 200 zł musisz odprowadzać zryczałtowany podatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rigiel Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 A jednak nie,dzwoniłam do US i dowiedziałam się,że liczy się wartość umowy,czyli 140*3m-ce,a to już jest ponad 200 zł,czyli na zasadach ogolnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi