Gość ratunku Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Mam problemFirma poniżej 20 pracowników, ZUS wypłaca zasiłek.Pracownik w 2011 chorował 50 dni w sumie.Przez 33 dni program naliczał mi wynagrodzenie chorobowe. Tak też było we wszystkich przypadkach.W tym miesiącu chorował program naliczył mi wynagrodzenie chorobowe i zasiłek chorobowy, ja nie sprawdziłam (moja bardzo wielka wina) i wypłaciłam mu całość, zamiast wypłacić mu tylko wynagrodzenie chorobowe;/Co powinnam w tej sytuacji zrobić.Niestety z dniem 31.10.2011 rozwiązano umowę o prace z tym pracownikiem i nie mam możliwości uzyskania zwrotu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość www.e-biuroksiegowe.com Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 czy to znaczy,że były pracownik otrzymał dwa świadczenia za okres absencji chorobowej? jesli owszem, moim zdaniem nie można dokonac korekty co do wypłaconego wynagrodzenia przez zakład pracy, można natomiast anulować Zus-3 lub jeśli nie został wysłany, nie wysyłać go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gosia Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Tylko dobrowolnie pracownik może zwrócić nadpłacone chorobowe, z doświadczenia wiem że nie zwracają i wtedy NKUP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi