Kategorie
Skocz do zawartości

napiszcie mi proszę czy praca w biurze rachunkowym jest trudna??? Podzielcie się swoimi opiniami.

Gość zuza
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam, napiszcie mi proszę czy praca w biurze rachunkowym jest trudna??? Podzielcie się swoimi opiniami. Pracuję 3 lata na stanowisku głównej księgowej w zakładzie budżetowym, w którym obroty w ciągu roku są bardzo duże. Od lutego mam możliwość podjęcia pracy w biurze rachunkowym i po prostu mam obawy czy podołam takim zmianom. Chęci mam duże i szybko się uczę. Po prostu brakuje mi wiary w siebie.

Po pierwsze w biurze rachunkowym masz najczęściej Podatkową ksiegę przychodów i rozchodów, ryczałt i sp z o.o. Z tego co sie orientuję to rachunkowość budżetowa to troszke inna sprawa.Sama ewidaencja jest prosta(jezeli chodzi o KPiR, ryczałt czy karte podatkową), w sp z o.o. ksiegowość wyglada inaczej.Przede wszystkim musisz być niezła podatkowo i nauczyc się rozliczen ZUS bo w wiekszości biur bedziesz to robic. Roboty dużo, najcześciej za niewielkie pieniadze na twoim miejscu zastanowilabym się czy jest sens coś zmieniać.Ciezko jest wyciagnąć więcej niż 2500 na rękę.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...